İslami çalışma gruplarına yönelik gözaltılar sürüyor: Cihan Akman ve arkadaşları gözaltında

Cahili sisteme dair akidevi duruşlarını, Ak Parti üzerinden terk etmeyi reddeden İslami çalışma gruplarına yönelik baskı ve yıldırma politikasının son örneği, Bağcılar'da dâvet ve eğitim faaliyetleri yürüten Darul Erkam Medresesi hocaları Cihan Akman ve arkadaşlarının gece yarısı operasyonuyla evlerinden gözaltına alınması oldu.

07-04-2017


İslam ve Hayat

28 Şubat baskı dönemi sonrasına denk gelen Ak Parti iktidarı sürecinde, başörtülülere zulüm gibi fiili baskıların aşama aşama sona ermesi ile birlikte İslami camiada, Ak Parti'nin mevut sistemin laik ve batıcı niteliğiyle ilgili temel hususlarda sisteme uyumlu politikaları ve genel çizgisi görmezden gelinerek duygusal bir entegrasyon süreci yaşandığı biliniyor.

"28 Şubat'ta ölümü görüp Ak Parti döneminin sıtmasına razı olmak" şeklinde özetleyebileceğimiz bu entegrasyona direnen, tabir yerindeyse cari cahiliye binasının boya badana ve dekorasyon gibi düzenlemelere tâbi tutulmasıyla, binanın temeline dair akidevi reddiyelerini terk etmeyen İslami çalışma grupları da oldu.

İşte mevcut düzen karşısındaki akidevi red eksenli duruşlarını sürdüren ve Ak Parti üzerinden cahiliye ile duygusal ve düşünsel entegrasyona girmeyi kabul etmeyen ve bununla birlikte dâvet çizgisinde kalarak şiddet eksenli ölçüsüz tutumlara yönelmeyi de reddeden İslami çalışma gruplarına yönelik son dönemde ciddi bir baskı ve yıldırma politikasının devreye konulduğu görülmektedir.

Birkaç hafta önce İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV)'ı hedef alan söz konusu baskı ve yıldırma politikasının son örneği, Bağcılar'da dâvet ve eğitim faaliyetleri yürüten Darul Erkam Medresesi hocaları Cihan Akman ve arkadaşlarının gece yarısı operasyonuyla evlerinden gözaltına alınması oldu.

Dâvetçi Müslümanları hedef alan bu baskıları tel'in ediyor, Cihan Akman kardeşimiz ve arkadaşlarıyla dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz.

Etiketler : #İslami   #çalışma   #gruplarına   #yönelik   #gözaltılar   #sürüyor:   #Cihan   #Akman   #ve   #arkadaşları   #gözaltında   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN