İslam dünyası petrol zengini, Gazze benzin yokluğunda boğuluyor!

İslam dünyası dünyanın petrol deposu. Buna rağmen bugün Gazze, işgal çetesi İsrail'in ambargosu yüzünden benzin bulamıyor, benzin yerine yemek yağı kullanan Filistinliler, oluşan zehirli gazlar yüzünden nefes bile alamayacak bir noktaya geldi.

21-05-2008


İslam ve Hayat

İslam ümmeti olarak içerisinde bulunduğumuz zillet halini Gazze'de yaşanan dramdan daha iyi ne anlatabilir? İslam dünyası dünyanın petrol deposu. Buna rağmen bugün Gazze, işgal çetesi İsrail'in ambargosu yüzünden benzin bulamıyor, benzin yerine yemek yağı kullanan Filistinliler, oluşan zehirli gazlar yüzünden nefes bile alamayacak bir noktaya geldi.

Timetürk haber sitesinin bildirdiğine göre, benzin yokluğu Gazze'de ciddi sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına yol açmaya başladı. Altı yaşındaki Ahmet’in yüzü morarıp yere düştüğünde, Gazze’deki evlerinin önünde kardeşiyle oynuyordu. Kardeşi Sami, anne ve babasına koştu: “Ahmet nefes almıyor” Muhasara altındaki Gazze’de nefes sorunu olan tek çocuk Ahmet değil ne yazık ki.

1,6 milyon nüfuslu aşırı kalabalık sahil bölgesinde birçok insan, araçları çalıştırmak için kullanılan yemek yağlarının turuncu dumanından ve kötü kokulardan dolayı nefes almakta güçlük çekiyor

İşgal çetesinin ablukası altındaki Gazze’de insanlar arabalarını zehirli ve berbat koku salan atık yağlarla çalıştırıyor. Bu da, böylesi yoğun bir nüfusun yaşadığı bu bölgede, çevre ve insanlar için büyük bir tehdit oluşturuyor.

Sağlık Bakanlığı, “benzine yağ katmanın çevre kadar insanların sağlığını da tehlikeye attığı” yönünde sert bir uyarı yayınladı. Uyarıda, “Araçlardan çıkan bu gazlar havayı kirletiyor ve kanser riski taşıyor” denildi.

Biçare Gazzelilerin ise başka seçenekleri yok. “Yemek yağı kullanmak zorundayım. Başka yolum yok. Şoförlük ekmek kapım” diyor taksi şoförü Halit Zaharna. İİşgal çetesi, geçen Haziran’da Hamas’ın kontrolü ele geçirmesinin ardından Gazze Şeridi’ni ablukaya almıştı.

İşgal çetesi, geçen Ocak ayında yiyecek ve yakıt yardımlarının da şehre girişini yasakladı.

Nefes almak bile haram

Berbat kokuya dayanabilmek için yaşlısı genci tüm Gazzeliler ya doktor maskeleri takıyor ya da bulabildikleri eşyalarla burunlarını kapatıyor. Okul öğrencisi, Eyad Yasin, “İlk başlarda maske takmak istemiyordum fakat caddede yürürken nefes alamayınca başka çarem kalmadı. Sonra fark ettim ki yalnız değilim, herkes maske takıyor ” diyor.

Eczaneler, tıbbi maske konusunda büyük sıkıntıları olduğunu belirtiyor.
Sema el-Sakka, okula giderken takmaları için dört çocuğuna maskeler alan annelerden sadece biri. Sakka, “Okuldan pelte gibi geliyorlardı” diyor. Sakka, eve geldikten sonra zehirli gazlara daha fazla maruz kalmamaları için çocuklarına dışarı çıkmalarını yasaklamış

Üç aylık hamile Lina, doğmamış çocuğu için endişeleniyor. Lina ağlayarak, “Bu zehirli kokular ve ölümcül arasında nefes almak bile haram. Bu adil değil” diyor.

Nafeth Hasuna’nın kronik astımı var ve bu havayı solumak zorunda kalmak durumunu daha da kötüleştiriyor. Hasuna: “İlaçlarımızı ve tedavimizi kesmek yetmedi işgalciye. Şimdi nefes almamızı bile istemiyorlar!”

Etiketler : #İslam   #dünyası   #petrol   #zengini   #   #Gazze   #benzin   #yokluğunda   #boğuluyor!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN