İşgalciler, Afganistan’da tutunamıyor

Önceki gün Afganistan’da meydana gelen çatışmalarda 5 NATO askerinin daha ölmesi işgal güçlerinin bu ülkede tutunamadığını bir defa daha dünyaya gösterdi. Afganistan’ı dize getiremeyen ABD öncülüğündeki NATO güçleri, büyük kayıplar vermeye devam ediyor. Hindukuş dağlarında büyük bir bozgun yaşayan ABD’yi ise İngiltere hariç bütün müttefikleri terk ediyor. Birçok ülke ya askerini geri çekti ya da yakın zamanda çekeceğini açıkladı.

09-08-2010


Afganistan’da meydana gelen çatışmalarda 3 Amerikan ve 2 Danimarkalı askerin daha öldüğünün açıklanması, işgalcilerin Afganistan’da tutunamadıklarını bir defa daha dünyaya göstermiş oldu. Uzun yıllardır Afganistan’ı işgal eden ABD öncülüğündeki NATO güçleri bu ülkeyi dize getiremediği gibi her geçen gün artan sayıda kayıp veriyor.
Afganistan’daki askerlerini çeken birçok devletin yanı sıra ABD ve İngiltere haricindeki bütün ülkeler de güçlerini çekmeye hazırlanıyor.

Hindukuş dağlarında büyük bir bozgun yaşayan ABD, bölgenin stratejik önemi nedeniyle her şeye rağmen direnmeye çalışıyor.

BİR GÜNDE ÖLDÜRÜLEN VE AÇIKLANAN İŞGALCİ SAYISI: 5

NATO’dan yapılan açıklamada, Afganistan’ın güneyinde iki Amerikan askerinin direnişçilerin düzenlediği saldırıda, üçüncü askerin ise bombalı saldırıda öldürüldüğü bildirildi. Afganistan’daki NATO güçlerinin bu son açıklamasıyla birlikte, bir gün içerisinde bu ülkede öldürülen NATO askerlerinin sayısı 5’e yükseldi. Danimarka ordusunca yapılan bir açıklamada, ülkenin güneyindeki Helmand vilayetinde araçlarının yola yerleştirilen bombaya çarpması sonucu 2 Danimarkalı askerin öldüğü belirtilmişti. Son açıklanan rakamlarla birlikte ay yeni başlamasına rağmen bu ay içinde Afganistan’da öldürülen işgalci askerlerin sayısı ise 11’e ulaştı.

BİRÇOK ÜLKE ÇEKİLDİ, DİĞERLERİ İSE ÇEKİLMEK ÜZERE...

Afganistan’da tam bir bataklığa saplanan işgal güçleri ise bir an önce bu ülkeden çıkmak istiyor. ABD’nin baskısı ile asker gönderen bir çok ülke ya askerini geri çekti ya da tamamen çekmek üzere. ABD ve İngiltere haricindeki bütün devletler asker sayılarını sürekli azaltıyorlar. Geri çekilmeyi durduramayan ABD ise farklı yollarla ülkelere baskı yapıp asker güçlerini artırmak istiyor. Hindukuş dağlarında büyük bir bozgun yaşayan ABD, bölgenin stratejik önemi nedeniyle her şeye rağmen direnmeye çalışıyor. Bilindiği gibi ülkedeki en kalabalık işgal güçlerinden biri olan Kanada, askerlerini gelecek yıl çekeceğini açıklamıştı. ABD’nin en yakın müttefiki olan İngiltere de muharip birliklerini 2015 yılında Afganistan’dan çekeceğini belirtmişti. Alman Savunma Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise yaptığı konuşmada ülkesinin Afganistan’a asker gönderme talebini reddetme politikasını savunarak, Almanya’nın bu kararında “utanılacak bir şey olmadığını” vurgulamıştı.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #İşgalciler   #   #Afganistan’da   #tutunamıyor   
YORUMLAR
  • nco1   18-08-2010 15:24

    ülkeler liderlerine bir sorsun, bu ortadoğu neden her seferinde, amerikan ve siyonist ümmileri ile meşkul oluyor

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN