İşgalci Rusya ve işbirlikçisi Esed rejiminin İdlib'in güneyine düzenlediği hava saldırılarında 20 mazlum katledildi

Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçakları, İdlib'in güneyindeki Maarathırma, Kefr Battih ve Cibala köyü ile Halep’in güneyindeki Ez Zirbe kasabasına düzenlediği hava saldırılarında 20 mazlum katledildi.

11-06-2019


Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçakları, İdlib'in güneyindeki Maarathırma, Kefr Battih ve Cibala köyü ile Halep’in güneyindeki Ez Zirbe kasabasına düzenlediği hava saldırılarında 20 mazlum katledildi. 

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden alınan bilgiye göre, İdlib’in güneyindeki Kefr Battih ve Maarathırma beldelerinde 4, Cibala köyünde 13 sivil hayatını kaybetti.

Sivil savunma ekipleri, Maarathırma beldesine gerçekleşen hava saldırılarının çok şiddetli olduğunu ve hayatını kaybedenlerin sayısının yükselebileceğini ifade etti.

Aynı saatlerde Esed rejimi ve Rusya'ya ait uçakların Halep'in güneyindeki Ez Zirbe kasabasına düzenlediği saldırıda da 3 sivil hayatını kaybetti.

Öğlen saatlerinden bu yana yapılan saldırılarda hayatını kaybeden sivil sayısı 20’a yükselirken, dün geceden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 26’ya yükseldi.

(Kaynak: H.Söz Haber)

Etiketler : #İşgalci   #Rusya   #ve   #işbirlikçisi   #Esed   #rejiminin   #İdlib'in   #güneyine   #düzenlediği   #hava   #saldırılarında   #20   #mazlum   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN