İşgalci Rusya ve finosu Esed rejimi İdlib ve Hama'da hastaneleri bombaladı: 14 maktul

Esed rejimi ve destekçisi Rusya’nın İdlib ve Hama’da hastaneleri bombalaması sonucu 14 sivil ve sağlık çalışanı katledildi, çok sayıda kişi yaralandı.

30-07-2019


Esed rejimi, hava saldırılarında yaralanan sivillerin ve sağlık çalışanlarının bulunduğu hastaneleri ve sağlık kliniklerini bombalamaya devam ediyor.

Esed rejimi ve destekçisi Rusya’nın İdlip ve Hama’da hastaneleri bombalaması sonucu 14 sivil ve sağlık çalışanı öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Aljazeera’nin haberine göre, aktivistler ve insan hakları savunucularının yaptığı gözlemler neticesinde Esed rejimi ve Rusya’nın hastaneleri kasıtlı bir şekilde bombaladığı belirtildi.

Rejim, muhaliflerin kontrolü altında bulunan İdlip’te hayatı zorlaştırmak için tüm sivil alanlara saldırıyor. Türkiye ve Rusya arasında yapılan “Gerginliği Azaltma Bölgesi” anlaşması sürekli Suriye rejimi ve Rusya tarafından ihlal ediliyor.

(Haber: Yahya Fırat / H.Söz Haber)

Etiketler : #İşgalci   #Rusya   #ve   #finosu   #Esed   #rejimi   #İdlib   #ve   #Hama'da   #hastaneleri   #bombaladı:   #14   #maktul   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN