İşgalci Rusya'dan İstanbul'da infaz: 3 şehid

İstanbul Zeytinburnu'nda düzenlenen silahlı saldırıda biri üstü düzey 3 Çeçen komutan sokak ortasında katledildi. Saldırı, daha önceki Çeçen cinayetlerini hatırlattı.

17-09-2011


İstanbul'da gizemli Çeçen cinayetleri devam ediyor. Bir dönem Çeçenistan ordusunda görev yaptıktan sonra Türkiye'ye gelen Çeçen askerler tek tek kurşunlanıyor.

İstanbul Zeytinburnu'ndaki Seyit Nizam Mahallesi Mevlana Caddesi'ndeki olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, parktaki Çeçen uyruklu 3 kişiye bir otomobilden inen bir kişi tarafından ateş açıldı. Saldırıda Musaevi Berkkhazh, Rustam Altemirol, Zavrbek Amriev isimli kişiler olay yerinde hayatını kaybederken, saldırgan ya da saldırganlar hızla olay yerinden kaçtı.

Cesetler olay yerindeki incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Polis ekipleri olay yerinde 9 adet boş kovan buldu. Olayla ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü çalışma başlattı. Milli İstihbarat Teşkilatının da olayla ilgili çalışma başlattığı öğrenildi.

RUS İNFAZI ŞÜPHESİ

Ölenlerin Çeçen olduğunun anlaşılması sonrasında Rus infazı şüphesi belirdi. Bazı kaynaklar, Çeçenlerin öldürülmesini mafya çatışmasına bağlerken, bazı kaynaklar ise katledilen Çeçenlerin, Çeçen direnişinin liderlerinden Doku Umarov'a bağlı olduğunu öne sürdü.

Türkiye'deki Çeçenlerin haklarıyla ilgilenen İnsani Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKAN-DER) isimli derneğin yöneticilerinden Ömer Bezirgan, yaptığı açıklamada saldırının Rus Gizli servisi tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Ayrıca Bezirgan, Musaevi Berkkhazh'ın Çeçen-Rus Savaşı'nda üst düzey komutan olduğunu ve 1,5 yıl önce bir çatışmada yaralanmasından dolayı Türkiye'ye geldiğini belirtti. Rustam Altemirol, Zavrbek Amriev'in Kafkas Direnişi'nde önemli isimlerden olduğunun altını çizdi. 

Rus istihbaratının yurt dışında yaşayan Çeçenlere yönelik silahlı suikast düzenlediği biliniyordu. 

İSTANBUL'DAKİ ÇEÇENLER TEK TEK KATLEDİLİYOR

Hatırlanacağı gibi daha önce de yine Zeytinburnu'nda Çeçen Ali Osayev, Başakşehir'de Çeçen Albay Gazhi Edilsutanov ve Ümraniye'de Çeçen komutan İslam Canibekov'un öldürülmeleri olayı ile bağlantılı olabileceği sanılıyor.

Polisin yaptığı incelemeye göre Osayev'in öldürüldüğü silahın İslam Canibekov suikastında kullanılan silahın aynısı olduğu anlaşılmıştı. Rus gizli servisi KGB'nin kullandığı bu silahın özel yapım olduğu ve bu tür suikastlar için tasarlandığı ifade edilmişti. 

İmkan-Der’den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Rusya’nın Devlet Terörü Türkiye’de Can Almaya Devam Ediyor!

Çeçenistan’ı işgali altında tutarak 1991’den bugüne türlü vahşet ve katliamlara imza atan Rusya, bu katliamdan kaçarak dünyanın farklı ülkelerine sığınmış olan Çeçenlere yönelik suikast politikasını acımasızca sürdürüyor. Rus işgaline karşı direnirken yaralanmış ve aileleriyle Türkiye’ye sığınmış, Berg-Khazh Musaev, Rustam Altemirov ve Zavrbek Amriev  isimli üç Çeçen gazi bugün Zeytinburnu’nda uğradıkları hunharca bir cinayet sonucu şehid edildiler.

Bugün gerçekleştirilen cinayetlerin İstanbul’da daha önce işlenen karanlık cinayetler serisinin devamı olduğu açıktır. Daha önce yine Rus istihbaratı tarafından gerçekleştirilen iki suikast eyleminde şehid edilen Çeçen komutanlar Ali Osaev ve İslam Canibekov cinayetleri karşısında suskun kalan ve katillerin yakalanıp adalet önüne çıkartılması konusunda gerekli hassasiyeti göstermeyen Türkiye emniyet güçlerinin bugün yaşanan bu açık katliamdan sonra nasıl bir tutum takınacağını merakla izliyoruz!

Ne enteresandır ki, vahşice katledilen Çeçen Müslümanlar hakkında medyada çok hızlı bir karalama kampanyası başlatılmış ve alçakça bir devlet terörüne uğrayan bu insanların maruz kaldığı büyük zulüm daha önceki suikastlarda olduğu gibi yine mafya hesaplaşması, sokak kavgası türünden iftiralarla örtülmeye çalışılmıştır.

Vatanlarından ayrılmak ve Türkiye’ye yerleşmek zorunda kalmış Çeçen kardeşlerimizin maruz kaldıkları bu vahşet karşısında yetkililerin ve kamuoyunun sessizliğini sürdürmesi kabul edilemez. Bu tutum düpedüz cinayete göz yummaktır, dahası yeni cinayetlerin önünü açmaktır. Türkiye Hükümeti kendi topraklarına sığınmış yasal oturma izni verdiği insanların bu şekilde katledilmeleri karşısında derhal harekete geçmeli ve Rus devletinin arkasında olduğu bu cinayetlerin hesabını ilgililerinden sormalıdır.

Murat ÖZER
İMKANDER Genel Başkanı

 

Etiketler : #İşgalci   #Rusya'dan   #İstanbul'da   #infaz:   #3   #şehid   
YORUMLAR
  • ilyas metin   19-09-2011 21:23

    Gazze'li değilse birileri için önemi yok. rusyaya karşı tavır almak prim yapmıyorki. Rabbimiz şehidlerin şehadetini kabul etsin

  • mehmet maksut   17-09-2011 14:11

    konunun takipçisi olmalıyız. çeçenistan mücadelesini gündemden düşürmemeliyiz. rabbim rahmet etsin . ailelerine sabırlar versin

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN