İşgalci Rusya, 14 Çeçen çocuğu katletti

Yabani sarımsak toplamak üzere İnguşetya'nın Arştı köyü üzerinden ormanlara giden Çeçenya'nın Açhoy-Martan köyü sakinlerinden büyük kısmı öğrencilerden oluşan yaklaşık 200 Çeçen Rus askerlerinin saldırısına uğradı, çoğu çocuk 14 Çeçen katledildi.

16-02-2010


Geçen Perşembe ve Cuma günleri İnguşetya'nın Arştı ve Dattıh köylerinde Rus askerlerinin gerçekleştirdikleri kanlı katliamlar hakkında yeni detaylar geliyor.

Kavkaz Center'ın elde ettiği bilgilere göre, Çeçenya'nın Açhoy-Martan köyü sakinlerinden büyük kısmı öğrencilerden oluşan yaklaşık 200 Çeçen, yabani sarımsak (Allium Ursinum) toplamak üzere İnguşetya'nın Arştı köyü üzerinden ormanlara gitti.

KC haber kaynağı ilk gelen bilgilere göre, Rus kafirleri ormanlık alanda yabani sarımsak toplayıcılarının etrafını kuşattı ve kurdukları mini işkencehanede gün boyunca yeni yetme gençlere çeşitli işkence metotları uygulayarak onları sorguladı.

Bu işkence ve sorgulamalar sırasında ilk verilere göre nerdeyse tamamı öğrenci olan 12 genç öldürüldü.

Öldürülen çocuklardan ve gençlerden bazılarının kimlikleri tespit edildi. Bunlardan ikisi 17 yaşındaki lise öğrencisi Mansur Dahayev ve erkek kardeşiydi. Öldürülen bu gençlerin akrabalarına göre, iki kardeş Mansur Tsurayev'in yabani sarımsak toplama grubu içerisindeydi; ağır silahlı işgal güçlerini karşılarında gördüklerinde şaşkınlığa kapıldılar ve Rusların ellerini havaya kaldırmalarına yönelik taleplerine hemen tepki veremediler.

Öğrencilerden birisi "ben militan değilim" diye bağırınca Rus işgalcilerden yanıt olarak "sizleri militan yapacağız" cevabı geldi. Peşinden açılan ateşle 11. sınıf öğrencisi genç öldürüldü.

Kurbanlardan bir diğerinin isminin ise Vahayev olduğu öğrenildi.

Yabani sarımsak toplayıcılarını Arştı üzerinden ormanlık alana taşıyan Açhoy-Martan sakini otobüs şoförü Dukvaha Elihanov'un akıbeti ise bilinmiyor.

 Bu arada Rus kafirler "Umarov'un 14 militanını" öldürdüklerini iddia etmeye devam ediyor. İşgalciler, geçtiğimiz Perşembe ve Cuma günleri Arştı ve Dattıh köylerinin bulunduğu alanda 20-30 Çeçen Mücahid ile "şiddetli çatışmalar" yaşandığında ısrar ediyor.

 Hatırlatalım, Kafkasya Emirliği Silahlı Kuvvetleri Sunja Sektörü Mücahid Komutanlığı'nın bir temsilcisi Kavkaz Center'ın haber kaynaklarından birisi ile son gelişmeler ortaya çıkmadan önce bir telefon görüşmesi yapmıştı. Kaynağa göre, mücahidlerin sorumluluk sahasında işgalcilerle herhangi bir temas yaşanmadı.

Kavkaz Center, Arştı ve Dattıh köylerin yakınlarında Ruslar tarafından kanlı katliamları hakkında bilgi toplamaya devam edecektır.

(Kaynak: Kavkaz Center)

Etiketler : #İşgalci   #Rusya   #   #14   #Çeçen   #çocuğu   #katletti   
YORUMLAR
  • Şükrü Hüseyinoğlu   16-02-2010 12:25

    İşgalci ve katliamcı Rusya'nın kuklası Kadirov'un kirli propaganda kampanyasına dahil olup, gazete köşelerinde Kadirov'un cami açılışlarını ballandıra ballandıra anlatan zevata ithaf olunur. Geçenlerde Mustafa Özcan'a, Necati Ceylan'ın bu ziyaretten pişmanlığını dile getirdiğini, kendisinin pişman olup olmadığını sordum. Pişmanlık ne kelime, Kadirov'a bağlı "din adamları"nın durumdan memnuniyetinden söz etti. O "din adamları" bu alçakça cinayet karşısında ne düşünmüştür, vicdanlarını nasıl teskin etmiştir diye insan merak ediyor.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN