İşgalci Rus uçakları İdlib'de hastaneyi bombaladı

Rus savaş uçakları, öğle saatlerinde 50 bin sivile sağlık hizmeti veren Serce köyündeki İman Hastanesi'ni vurdu. Hastane tahliye edildiği için ölü veya yaralı olmazken, hastanenin tamamı kullanılamaz hale geldi.

27-01-2020


Suriye'de Beşşar Esed rejimi uçakları İdlib'in güneyindeki Keferruma, Kefer Battih, Semke, Tel Kresyan ve Reyyan köylerine hava saldırısı düzenledi.

Rus savaş uçakları da İdlib'in Marratinnuman ve Serakib ilçesiyle, Dadih, Serce, Mardibse, Bebbila, Marand köylerine hava saldırısı düzenlerken, Halep'in Raşidin ve Mansura bölgesine ve Han Tuman, Zitan, Halsa, Kefer Hamra köylerini de bombaladı.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Rus savaş uçakları, öğle saatlerinde yaklaşık 50 bin sivile sağlık hizmeti veren Serce köyündeki İman Hastanesi'ni vurdu. 

h2-001.jpg

Saldırı öncesinde hastane tahliye edildiği için ölü veya yaralının olmadığı ancak hastanenin kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.  

h1-001.jpg

Beşşar Esad rejimi askeri ile İran destekli gruplardan oluşan rejim güçleri ve Rusya'nın saldırıları sonucunda, son 3 günde 6 bin 200 aileden oluşan 31 bin 600 sivil daha yerinden edilmişti. 

h3-001.jpg

(Kaynak: H.Söz Haber)

buca escort

Etiketler : #İşgalci   #Rus   #uçakları   #İdlib'de   #hastaneyi   #bombaladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN