İşgalci çete bakanı IŞİD'i İran'a tercih ederim

İsrail Savunma Bakanı Yalon, "Tahran İsrail için en büyük tehdittir. Eğer bir seçim olsa IŞİD'i, İran'a tercih ederim" dedi.

20-01-2016


İsrail Savunma Bakanı IŞİD ile İran arasında bir seçim hakkı olması halinde IŞİD'i tercih edeceğini söyledi.

İsrail Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nün düzenlediği bir konferansta konuşan İsrail Savunma Bakanı Moshe Yalon "Ben farklı şeyler söyleyenleri duyduktan sonra da söyledim: İran bizim ana düşmanımızdır" ifadelerini kullandı. Ayrıca Yalon, aynı konferansta daha önce bir konuşma yapan Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot'a atıfta bulunarak "İran'ın Hizbullah ile nükleer anlaşma fırsatları var. Bu bizim için en büyük tehlikedir" dedi.

Tahran'ın bölgesel hegemonya üzerine tasarımlar kuran sahtekar bir rejim olduğunu savunan Yalon, İran'ın Hizbullah gibi örgütleri destekleyerek, 5 kıtada terörizme altyapı sağladığını iddia etti.

Nükleer anlaşma ve yaptırımların kalkmasına da değinen Yalon, "İran kendisini ekonomik olarak güvende hissederse daha fazla bomba üretebilir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nün düzenlediği güvenlik konferansında ABD Büyükelçisi Daniel Shapiro İsrail'in işgal ettiği topraklardaki yerleşim politikalarını sert bir şekilde eleştirmişti.

Etiketler : #İşgalci   #çete   #bakanı   #IŞİD'i   #İran'a   #tercih   #ederim    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN