İşgalci ABD ve Kabil hükümeti Afganistan'da yine sivilleri vurdu: 13 maktul

İşgalci ABD güçleri ve işbirlikçi Afgan hükümet güçlerinin Afganistan'ın güneyinde sivil yerleşim alanlarına düzenlediği saldırılarda en az 13 sivil katledildi.

25-01-2019


Afganistan'ın güneyindeki Hilmend ilinde sivil yerleşim alanlarına İşgalci ABD güçleri ve işbirlikçi Afgan hükümet güçlerinin düzenlediği saldırılarda en az 13 sivil katledildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, Afganistan'ın güneyindeki Hilmend ilinin Sengin ilçesinde ABD ve Kabil hükümeti savaş uçakları bombardıman düzenledi. Düzenlenen bombardımanda sivillere ait yerleşim alanları hedef alındı.

Savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen bombardıman sonucu bir ev tamamen yıkıldı. Bölge kaynakları, şimdiye kadar enkaz altından 13 sivilin cesedinin çıkarıldığını ifade etti. Ölü ve yaralıların sayısının artabileceği, bunların çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu belirtildi.

Kabil hükümeti ve ABD'nin ülkede bir süredir sivillere yönelik saldırılarda şiddeti artırdığı göze çarpıyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni Güney Asya stratejisi kapsamında Afganistan'da daha saldırgan bir politika izlemeye başladığı, bu paralelde sivil kayıplarında ciddi bir artış yaşandığı ifade ediliyor.

(İslam ve Hayat / Mepa News)

Etiketler : #İşgalci   #ABD   #ve   #Kabil   #hükümeti   #Afganistan'da   #yine   #sivilleri   #vurdu:   #13   #maktul   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN