İşgal yönetimi Kudüs'te 2019'un ilk 8 ayında Filistinlilere ait 140 evi yıktı

Siyonist işgal yönetimi, Kudüs'te 2019 yılının başından geçtiğimiz Eylül ayına kadar geçen süre içinde toplam 140 evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı. Bu sayı ise son 15 yıllık dönemde herhangi bir yıl içinde gerçekleştirilen toplam yıkım sayısından daha fazla.

16-11-2019


1948'de işgal edilmiş bölgede faaliyet yürüten insan hakları bilgi merkezi Betselim'in verdiği bilgilere göre işgal rejiminin Kudüs'te ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle Filistinlilere ait evleri yıkma işlemlerinde ciddi artış var.
 
Merkez hazırladığı son raporda işgal yönetimin Kudüs'te 2019 yılının başından geçtiğimiz Eylül ayına kadar geçen süre içinde toplam 140 evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığı dile getirildi. Bu sayı ise son 15 yıllık dönemde herhangi bir yıl içinde gerçekleştirilen toplam yıkım sayısından daha fazla. anal porno
 
Raporda bu yıkım işlemlerinin planlı ve kasıtlı bir şekilde ve Filistinlileri Kudüs'ten göç etmeye zorlamak, şehri yahudileştirmek amacıyla gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. Rapora göre Kudüs'teki bu yıkım politikası İsrail'in bir demografik savaşı niteliği taşıyor ve yahudi yerleşimci nüfusun oranının artırılmasını amaçlıyor.
 
Rapora göre işgal rejimi 2004'ten 2018'in sonuna kadar geçen sürede Kudüs'te yılda ortalama 54 ev yıktı.
 
Rapora göre evlerden bazıları bizzat sahipleri tarafından yıkıldı. İşgal belediyesi yıkım işlemleri karşılığında da ev sahiplerinden çok yüklü paralar aldığından evlerin sahipleri yıkım talimatlarının gelmesinden sonra evlerini kendi elleriyle yıkmaya mecbur kalıyorlar.
 
Betselim'in raporuna göre belediye ayrıca bazı evleri de yıkmaksızın kullanıma kapatarak sahiplerini barınaksız bir şekilde sokağa attı.
 
İşgal yönetimi ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanımasından sonra işgal yönetiminin bu şehirdeki yahudileştirme faaliyetleri daha da hız kazandı.
 
(Kaynak: turkish.palinfo.com)

Etiketler : #İşgal   #yönetimi   #Kudüs'te   #2019'un   #ilk   #8   #ayında   #Filistinlilere   #ait   #140   #evi   #yıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN