İşgal uçakları Gazze’yi vurdu: Çoğu kadın ve çocuk 18 yaralı

Gazze’ye yönelik saldırılarına yeniden başlayan işgal ordusu dün gece Gazze’nin değişik bölgelerine yaptığı hava saldırısında 18 kişiyi yaraladı, birkaç binayı da yerle bir etti.

22-03-2011


Gazze’ye yönelik saldırılarına yeniden başlayan işgal ordusu dün gece Gazze’nin değişik bölgelerine yaptığı hava saldırısında 18 kişiyi yaraladı, birkaç binayı da yerle bir etti.

Gazze’deki İlk Yardım ve Acil Durumlar Yüksek Komitesi sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye dün (21 Mart Pazartesi) gece meydana gelen vahşi saldırılarla ilgili olarak Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şu ana kadar hastaneye 18 kişi getirildi. Bunlardan yedisi çocuk, altısı ise kadındır. Yaralılardan on biri Gazze’deki Eş-Şifa Hastanesine, yedisi ise Beytlahiya’daki Kemal Udvan Hastanesine kaldırıldı.”

Güvenlik kaynakları işgal ordusuna ait F16 savaş uçaklarının 18 kişinin yaralandığı bu saldırıların ardından Et-Tevam bölgesinde Filistin polisine ait Şehid Komutan Abdülaziz Er-Rantisi Merkezine de saldırdıklarını, saldırıda merkezin yerle bir olduğunu ve birkaç kişinin de yaralandığını ifade ettiler.

Kaynaklar devamla, saldırıda bölgede bulunan ve yaklaşık on bin insana hizmet eden sağlık merkezinin de büyük ölçüde zarar gördüğünü belirterek, merkezin Gazze savaşında da saldırıya uğradığına dikkat çektiler.

İşgal güçleri daha sonra Gazze’nin doğu kesiminde bulunan Et-Tuffah mahallesinde Âl-Hüseyin ailesine ait bir fabrika ile Gazze’nin doğusundaki Ez-Zeytun mahallesinde bir demir atölyesini ve bir oto tamir binasını da vurdular.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #İşgal   #uçakları   #Gazze’yi   #vurdu:   #Çoğu   #kadın   #ve   #çocuk   #18   #yaralı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN