İşgal rejiminin, Mescidi Aksa'da namaz kılmak isteyenlerin sayısını sınırlama kararına tepki

Filistin Yasama Meclisi, işgalin Mescidi Aksa ve Hz. İbrahim Camisi'nde namaz kılmak isteyenlerin sayısını sınırlamasını kınayarak, bu girişimin, Filistin topraklarını Yahudileştirme suçunun bir parçası olduğunu belirtti.

29-05-2020


Filistin Yasama Meclisi, işgalin Mescidi Aksa ve Hz. İbrahim Camisi'nde namaz kılmak isteyenlerin sayısını sınırlamasını kınayarak, bu girişimin, Filistin topraklarını Yahudileştirme suçunun bir parçası olduğunu ve Filistin halkının haklarının açık bir şekilde ihlal edilmesi anlamına geldiğini belirtti.
 
Filistin meclisinde milletvekilliği görevini ifa eden ve aynı zamanda Kudüs ve Mescidi Aksa Komitesi sorumlusu Ahmed Ebu Halebiye bugün (28 Mayıs Perşembe)  yaptığı yazılı açıklamada, işgalci İsrail’in, camilerde namaz kılanların sayısına sınırlandırma getirmesinin, Mescidi Aksa’yı Yahudileştirmeye, kuşatmaya ve mekânsal bölmeyi dayatmaya yönelik bir adım olduğunu belirterek, “Bu apaçık bir işgal girişimidir ve son derece tehlikelidir” ifadelerini kullandı.
 
Açıklamada, işgalci İsrail’in koronavirüs salgınını fırsata çevirerek, Mescidi Aksa’nın kontrolünü ele geçirmeye çalıştığına işaret edildi.
 
Ebu Halebiye, işgal rejimini, Kudüs şehrini ve Mescidi Aksa’yı hedef alan kasıtlı bir politika uygulamasına karşı uyarırken saldırılarının uluslararası hukukun çirkin bir ihlali olduğunu vurguladı.
 
Ebu Halebiye, işgalci İsrail’in, namaz kılanların sayısını belirleme kararını reddedip Batı Şeria başta olmak üzere tüm Filistin halkını söz konusu çirkin kararı protesto etme çağrısında bulundu.
 
Son olarak Ebu Halebiye, işgalin Rahmet kapısını kapatma ve elektronik kapıları kurma planları nasıl başarısız olduysa, bu yeni planın da başarısız olacağının altını çizdi.
 
(Kaynak: https://turkish.palinfo.com)

Etiketler : #İşgal   #rejiminin   #   #Mescidi   #Aksa'da   #namaz   #kılmak   #isteyenlerin   #sayısını   #sınırlama   #kararına   #tepki   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN