İşgal güçleri Filistinli genci katletti

İşgalci çete İsrail askerlerinin Gazze sınırındaki göstericilere ateş açması sonucu Filistinli bir genç öldü

09-09-2016


İşgal askerlerinin, Gazze sınırındaki göstericilere açtığı ateş sonucu 16 yaşında bir Filistinli gencin öldüğü bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin, Gazze sınırında gösteri yapan gençlere açtığı ateş sonucu yaralanan 16 yaşındaki bir gencin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini ifade etti.

Yerel kaynaklar da İsrail askerlerinin Gazze'deki El-Bureyc Mülteci Kampı'nın doğu sınırında İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlallerini protesto eden bir grup gence gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz ile müdahale ettiğini aktardı.

Kaynaklar, İsrail askerlerinin göstericilere müdahalesi sırasında açtığı ateş sonucu yaralanan Filistinli bir gencin hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle ekim ayından bu yana Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de gerginlik yaşanıyor. İsrail askerleri, saldırıları protesto eden Filistinlilere sert müdahalelerde bulunuyor.

Etiketler : #İşgal   #güçleri   #Filistinli   #genci   #katletti    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN