İşgal askerleri Filistinli 1 çocuğu katletti

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimciyi arama operasyonları sırasında Filistinlilere saldıran İsrail askerleri, 1 çocuğu öldürdü. El-Halil'de gerçek mermi kullanan askerlerin göğsünden vurduğun 14 yaşındaki çocuk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

20-06-2014


İsrail askerlerinin Batı Şeria'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimciyi arama operasyonları sırasında Filistinlilerleİsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda 1 çocuk hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail askerleri El-Halil kentinin güneyindeki Dura beldesine baskın yaptı.

İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmada askerlerin gözyaşartıcı bomba ve gerçek mermi kullanması sonucu Filistinli bir çocuğun vurulduğu ifade edildi.

Gerçek mermi kullandılar

Sağlık kaynakları,14 yaşındaki Muhammed Dudin isimli Filistinli bir çocuğun göğsünden vurulmuş bir halde El-Halil Devlet Hastanesi'ne getirildiğini, ancak bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadığını kaydetti.

Ramallah'ın güneyindeki Kalendiya Mülteci Kampı ve Beyt Lahim yakınlarındaki Ed-Dehişe Mülteci Kampı'nda da çatışmaların meydana geldiği, Kalendiya Kampı'nda bir Filistinlinin gerçek mermi ile yaralandığı ve durumunun ağır olduğu belirtilirken, Ed-Dehişe Kampı'nda da bir Filistinlinin plastik mermiyle gözünden yaralandığı belirtildi.

1 haftada yüzlerce kişi gözaltına alındı

İsrail yönetiminden henüz olaylara ilişkin açıklama yapılmadı. İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetimini sorumlu tutumuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.

Ordu birlikleri de o tarihten bu yana Batı Şeria'da baskınlar düzenleyip, aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almış, Gazze'ye de hava saldırıları düzenlemişti

(Yeni Şafak)

Etiketler : #İşgal   #askerleri   #Filistinli   #1   #çocuğu   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN