İşbirlikçiyle darbeci buluşması

Mısır'da yaşanılan darbe sonrasında, ülkede kurulan geçici yönetime en önemli destek, Ramallah'daki Filistin yönetiminin başkanı Mahmud Abbas'tan geldi.

29-07-2013


Mahmud Abbas, bugün Kahire’yi ziyaret ederek, darbeciler tarafından cumhurbaşkanlığı makamına getirilen Adli Mansur’la görüştü ve Filistin yönetiminin darbeye olan desteğini iletti.

Önümüzdeki 9 aylık süreç içinde Amerika’nın baskısı sonucunda İsrail ile “barış görüşmelerini”, heyetine Gazze’deki HAMAS yönetimini almadan sürdürmesi beklenen Abbas, böylece, darbenin ilk gününden bu yana Gazze’ye ve HAMAS’a abluka uygulamaya başlayan Mısır darbe yönetimi ile iyi ilişkiler içinde olacağını göstermiş oldu.

Abbas’ın bu ziyareti, darbe yönetiminin savcılarının Muhammed Mursi başta Müslüman Kardeşler’in lider kadrosu hakkında, 2011 yılındaki cezaevi isyanında HAMAS’la işbirliği yapmak ve HAMAS casusu olmak suçlamasıyla soruşturma yaptıkları sırada gerçekleştirmesi dikkat çekti.

Mısır’daki darbe yönetimi, iktidarı zorla ele geçirmesinden bu yana, Gazze ile olan Refah sınır kapısını kapatmış ve Gazze’de yaşayan Filistinlileri İsrail’in insafına bırakmış durumda… Darbe yönetimi, Gazzelilerin acil ihtiyaçları için kullanılan yer altı tünellerini de bombaladı ve kullanılamaz hale geldi.

HAMAS, FKÖ’nün İsrail ile başlatacağı görüşmelerin meşru olmadığını, Gazze’nin temsil edilmediği hiç bir anlaşmanın yürürlüğe giremeyeceğini açıklamıştı.

Mahmud Abbas’ın bu ziyaretinin Ramallah-Ankara ilişkilerine de ağır darbe vurması bekleniyor.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #İşbirlikçiyle   #darbeci   #buluşması   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN