İran’da idam edilen gencin son vasiyeti (VİDEO)

İran’da, Hz. Aişe'yi savunduğu için idam edildiği iddia edilen gencin son vasiyeti sosyal medya üzerinden yayınlandı...

01-01-2016


İddiaya göre İran'da Hz. Aişe'yi savunduğu için 17 yaşında tutuklanıp, 20 yaşında idam edilen Behram Ahmedi'nin son vasiyeti sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Medyatimes'ta yer alan bilgide; Derdi din olduğu için İranlılar ona sahip çıkmadı, eline silah almadığı için “Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia eden” hiçbir kuruluşun ona sahip çıkmadığı gibi. Ve o “İslam Cumhuriyeti” adıyla bildiğimiz İran'da, gerçek İslam'ı yaşattığını savunan Şii mollalar ülkesinde darağacına asıldı…

Evet, Behram Ahmedi'yi idam ettiler. Cenazesini bile vermediler ailesine.

Aslında kimse idam edildiğini bile bilmiyordu ilk başta. İdamından birkaç ay sonra Behram'ın annesi oğlu, kızı ve geliniyle onu görmeye gitti yüzlerce kilometre mesafeyi kat ederek ve Behram'ı, oğlunu sordu cezaevi görevlilerine ve duyduğu cevap şuydu: “6 ay önce idam edildi”. Duyunca yıkıldı anne. Annesi kriz geçirdi, 1 ay hastanelik oldu, hastaneden çıkınca memleketlerine döndüler, yolda kaza yaptılar ve Behram'ın anne ve kız kardeşi beyin kanaması geçirdiler. Annesi felç oldu, bir gözünü kaybetti.

Kız kardeşi de olayların şokundan konuşamıyor… Bu olay ama ailenin tek acısı değildi… İdam edilen genç İranlı Kürt Müslüman'ın kardeşi Şehram da aynı suçtan, yani Sünni olmak ve bunun bilincinde olmaktan idam sehpasını bekliyor…

Behram'ın darağacına götürülmeden önce Kürtçe söylediği son vasiyetini Türkçe alyazılı:

Etiketler : #İran’da   #idam   #edilen   #gencin   #son   #vasiyeti   #(VİDEO)    
YORUMLAR
  • Yıldırım BULUT   04-01-2016 19:08

    İlyas Metin kardeşimin bakış açısına hayranım. Allah razı olsun. Her müslüman olaylara böyle aklederrek baksa sorun kalmıcakta, hayrlısı inşallah

  • ç.yıldırım   04-01-2016 14:08

    Suud firavunluğunun işlediği suçların ve Yemen'de yaptığı katliamları 'es' geçip Nemr'in idamından sonra bu videonun yayınlaması şaşırtıcı değil mi? İslam ve Hayat sitesi acısından da şaşırtıcı. Haber kaynağı belli gerçi, ama her haberin alıntılanması doğru mu? Ey editör.

  • Ebu Abdullah   02-01-2016 12:44

    Idam edilen musluman genc kardesimizin,olum haberin disa yansimasi,asrin teknolojisinden bircoksey kacmaz sanirim.Iran’in,suriyede yuzbinlerce insanin katline sebep oldugu sanirim bilmiyen kimse kalmadi.haberin arastrilmasi konusunda arastirmak gerekir.fakat iranin katlettigi keske sadece bununla kalsaydi?

  • ilyas metin   02-01-2016 09:12

    İran cezaevlerinde böyle bir çekim yapmasına izin verir mi? Mahkumun son sözlerine göz yumsalar bile bunu kendileri çekmiş olurlar ve kendilerini suçlayan videoyu servis yaparlar mı? İran böyle bir şey yapmaz demiyorum ama dikkatli incelendiğinde bu konuşma bir stüdyoda yapıldığı çok açık. " Ey iman edenler, eğer bir fasık, size bir haber getirirse, onu 'etraflıca araştırın'. Yoksa cehalet sonucu, bir kavme kötülükte bulunursunuz da, sonra işlediklerinize pişman olursunuz." "Ey iman edenler, adil şahidler olarak, Allah için, hakkı ayakta tutun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletten alıkoymasın. Adalet yapın. O, takvaya daha yakındır. Allah'tan korkup sakının. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızdan haberi olandır."

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN