İran, yerli internette sona yaklaştı

İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı General Gulamrıza Celali, yurt dışından e-mail servisi veren Yahoo, Google ve Gmail'in güvenli olmadığını belirterek 'yerli internet'i hayata geçireceklerini söyledi.

19-02-2012


 

İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı General Gulamrıza Celali, Yahoo, Google ve Gmail'in yurt dışında olması ve e-maillerin içeriğine kolayca erişebilmesi dolaysıyla bu servislerin hiçbir şekilde güvenli olmadığını söyledi.
 
Mehr ajansının haberine göre, General Celali, bu konuya karşı koymak amacıyla İran'da 'milli internet' hayata geçeceğini konuşmasına ekledi.
 
Bugün dünya internet ağıyla İran'ın bağlantıları kesildiğinde yurtiçindeki hizmetler kesileceğini ifade eden İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı, bu sebepten ötürü yerli internet ağının kurulması kaçınılmaz olduğunu belirtti.
 
Gulamrıza Celali, İran'da bilgi alışverişi sağlamak amacıyla İletişim Bakanlığı tarafından 'data merkezi' kurulması için ciddi çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
 
İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı, yerli arama motorların ve yerli e-mail'lerin milli e-mail'lerin bütünleyicisi olacağından dolayı sürdürebilir ve genel bir programın üzerinde çalışıldığını kaydetti. 
 
(Kaynak: İLKHA)

Etiketler : #İran   #   #yerli   #internette   #sona   #yaklaştı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN