Iraklı Zemen, ABD'den kör ettiği gözlerini istiyor

Irak'a “özgürlük getirme” bahanesiyle giren Amerika'nın, yaptığı zulümlerin haddi hesabı yok. ABD'nin Alkodi bombasıyla gözlerini kaybeden ve bir eli kopan 4 yaşındaki Zemen Ammar'ın yaşadıkları sadece bir örnek...

20-11-2010


Zemen Ammar, iki gözünü ve sağ elini Amerika'nın Irak'a attığı alkodi bombasında kaybetti. Sürekli yüzünden gülücükler eksik olmayan Zemen'in, artık yüzü gülmüyor. Amerikalılar ise, "Bizi ilgilendirmiyor" diyerek, yaptığı zulmün üstünü kapatıyor. Zemen Ammar ise Yeni Akit'e yaptığı açıklamada, gözlerini geri istediğini söyledi.

2004 yılında Kerkük bölgesini bombalayan Amerika, bölgede yere düşünce dağılan ve herhangi bir temas olmadan patlamayan alkodi bombasını kullandı.

Zemen Ammar'ın babası Ömer Ammar, evlerinin önünde söz konusu bombadan düştüğünü söyledi. Kızı Zemen Ammar'ın mahalleden arkadaşları ile oynadığı sırada bombayı gördüğünü ve eline aldığını kaydeden baba Ömer, bombanın kızının elinde patladığını belirtti.

"BOMBA PATLADIĞINDA KIZIMIN ELİ KOPMUŞ, YÜZÜNÜN HER TARAFI AÇILMIŞTI"

Bomba patladığı sırada yüreğinin ikiye bölündüğünü ve dünyasının başına yıkıldığını ifade eden Ömer Ammar, kızını kucağına aldığında sağ elinin koptuğunu, yüzünün her tarafının açıldığını gördüğünü söyledi. Ammar, bombanın patlamasından diğer oyun oynayan çocukların da yaralandığını kaydetti.

Kızını alarak kendi bölgesindeki hastaneye götürdüğünü belirten baba Ömer, hastanenin imkanlarının yetersiz olması sebebiyle Süleymaniye şehrine götürmesi gerektiğinin doktorlar tarafından söylendiğini vurguladı. Evini ve bütün eşyalarını satarak, kızını Süleymaniye'deki hastaneye götürdüğünü kaydeden Ömer Ammar, kızının 3 ay kendine gelemediğini söyledi. Ammar, şu anda kirada ve eşyaları olmayan bir evde oturduğunun altını çizdi.

"KIZIM, İKİ GÖZÜNÜ VE SAĞ ELİNİ KAYBETTİ"

Kızının bombadan dolayı iki gözünü ve sağ elini kaybettiğini belirten Ömer Ammar, bombayı test ettirdiklerini ve Amerika'ya ait olduğunu ispatladıklarını söyledi. Amerikalı yetkililere gidip, raporları göstererek, kızının durumunu söylemesi üzerine Amerikalı yetkililerin kendisine, "Bizi ilgilendirmiyor" dediğini ifade eden Ammar, "Amerikalıları Allah kahretsin" dedi.

"KIZIMIN YÜZÜNDE GÜLÜCÜKLER ARTIK AÇMIYOR"

Kızının bomba patlamadan önce arkadaşlarıyla oynamayı seven, yüzünde sürekli gülücükler açan bir çocuk olduğunu söyleyen Ömer Ammar, kızının şu anda 10 yaşına geldiğini; ama yüzünün hiç gülmediğini belirtti. Kızının çok güzel Kur'an-ı Kerim okuduğunu ifade eden baba Ömer, bu haliyle okula gidemediğini vurguladı. Kızının psikolojik olarak çok büyük sıkıntılar çektiğinin altını çizen Ömer Ammar, "Kızım, gece uyurken aniden sıçrayarak uyanıyor, korkuyor, birden kendini kaybediyor, sanki birisi gelip onu öldürecekmiş gibi bağırıyor" diye konuştu.

ZEMEN: BANA GÖZLERİMİ VERİN

Zemen Ammar ise okulu çok sevdiğini ve okula gitmek istediğini söyledi. "Bana gözlerimi verin" diyen Ammar, oyun oynadığı arkadaşlarını ve her şeyi görmek istediğini belirtti.Arkadaşımız Hüseyin Kulaoğlu, Amerika'nın Irak'ta gerçekleştirdiği katliamlara bizzat şahitlik etti. Kulaoğlu, iki gözünü ve sağ elini Amerika'nın Irak'a attığı alkodi bombasında kaybeden Zemen Ammar'la görüştü. Ammar, okuluna gitmek, oyun oynadığı arkadaşlarını görmek istiyor...

(Haber: Hüseyin Kulaoğlu / Yeni Akit)

Etiketler : #Iraklı   #Zemen   #   #ABD'den   #kör   #ettiği   #gözlerini   #istiyor   
YORUMLAR
  • ADEMOĞLU   23-11-2010 20:26

    SEVGİLİ KIZIM. Sen gözlerini kafirlerden isteme senin kaybetiğiklerini kendilerine müsüman diyerek zülme baş kaıldırmayanlardan iste,KIZIM Sen yüreklerine kuranı kazımayanlardan iste,Sen Allah resülünü takip etmeyip samalıklardan medet uman zavallılardan iste.Sen hurefelere dalmış kendini kurtarıcı kimliği takmış soytarılardan isteki onlar belki utanırda müslüman olurlar ve tüm halklarına sahip olmaya niyetlenirler de islam alemine böyle acılar cektirmezler.GÖZLERİN yüreklerin akılların niyetlerin feda olaçağı günlere.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN