Iraklı 5 milyon yetimin çığlığı

Soykırımcı ABD'nin işgali altındayken büyük kayıplar veren Irak'ta savaştan geriye 5 milyon yetim çocuk kaldı. Dünya Yetimler Günü dolayısıyla dün başkent Bağdat'ta yüzlerce yetim ve dul kadın sokağa döküldü.

08-04-2012


ABD'nin işgali altındayken büyük kayıplar veren Irak'ta savaştan geriye 5 milyon yetim çocuk kaldı. Dünya Yetimler Günü dolayısıyla dün başkent Bağdat'ta yüzlerce yetim ve dul kadın sokağa döküldü.

Irak Yetimlere Yardım Komisyonu basın sorumlusu İbrahim El Tai, "10 yıl sonra Iraklı gençlerin 3'te 1'ini bu yetimler oluşturacakr. Bunlara sahip çıkmak gelecek için stratejik bir öneme sahip" dedi. Gösteriyi düzenleyen komisyonun temsilcisi Şamil El Saab, "Yetimleri Koruma" yasa tasarısının Milli Meclisten geçmesini hızlandırmak için bu gösteriyi düzenlediklerini kaydetti. Yetim çocuklar, "Benim hakkım nerede", "Benim kaybolmamdan siz sorumlusunuz" yazılı pankartlar taşıdı.

Irak İnsan Hakları Bakanlığı'nın 2009 yılı verilerine göre, Irak'ta 4,5 milyon yetim ve 2 milyon 250 bin dul kadın bulunuyor.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #Iraklı   #5   #milyon   #yetimin   #çığlığı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN