İnternet kafelere isyan: Çocuklarımız elimizden gidiyor

Muş'ta gün geçtikçe yayılan internet kafeler halkı endişelendirmeye başladı. Çocuk ve gençlerin internet kafelerde kötü alışkanlıklar edindiklerini belirtilirken, birçok ailenin bu nedenle çocuklarını kontorol edemedikleri söyleniyor.

07-01-2014


Muş'ta gün geçtikçe yayılan internet kafeler halkı endişelendirmeye başladı. Çocuk ve gençlerin internet kafelerde kötü alışkanlıklar edindiklerini belirtilirken, birçok ailenin bu nedenle çocuklarını kontorol edemedikleri söyleniyor. 

İnternet kafelere dair endişelerini dile getiren Muş'un Kanat önderlerinden Molla Sami Tanrıverdi, ne yerel yönetimin ne de ailelerin çocuklarına karşı sorumluluklarını gereği gibi yerine getirmediklerini belirtti.

"Çocuklarımız internet kafelerde ahlaksızlığı öğreniyor" 
İnternetin çocuk ve gençleri ahlaksızlaştırma noktasında çok büyük rol oynadığını ifade eden Tanrı verdi, "Çocuklarımız internet kafelerde ahlaksızlığı öğreniyor. Özellikle çalışmayan ve okuldan çıktıktan sonra boşta kalan çocuklar, zamanlarını internet kafelerde geçiriyorlar. Maalesef bu konuda sorumluluk sahibi olan ilgili kişi ve kurumlar üzerlerine düşen görevi gereği gibi yerine getirmemektedirler. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Sağlıklı ve şuurlu bir nesil yetiştirmek istiyorsak öncelikle pislik yuvası haline gelen, ahlaksızlığı gençlerimize ve çocuklarımıza aşılayan ortam ve yerlerin denetim altına alınması ve gerektiğinde kapatılması gerekiyor. Dedi

"İlgili kurumların görevlerini yapmalarını istiyoruz" 

Tanrıverdi Hoca, "Unutulmasın ki, yetişecek olan nesil geleceği inşa eden ve topluma yön verecek olanlardır. Bu nedenle eğer çocuklarımızın topluma faydalı birer fert olmasını istiyorsak, bunun tek çaresi İslami eğitim, İslami ahlak ve bilinçtir. Belki her anne baba bu noktada çocuğuna faydalı olabilecek donanıma sahip olmayabilir. Bizim ailelere tesviyemiz çocuklarını İslami bilinç ve ahlak üzerine yetiştirecek medrese, cami ve derneklere yönlendirsinler." diye konuştu.

"Unutulmamalıdır ki, çocuklarımız geleceğimizdir" 

Çocukların bulunduğu ortamın ve özellikle arkadaş ortamının çocuklar üzerinde son derece etkili olabileceğini kaydeden Tanrıverdi Hoca, "Peygamber efendimiz (s.a.s), "kişi arkadaşının dini üzeredir'' diye buyururken, Müslüman'ın kiminle arkadaşlık etmesi konusunda duyarlı davranması gerektiğine dikkat çekiyor. Maalesef şuan, özellikle okullarda kötü alışkanlıklar edinen bazı gruplar nedeniyle, çocuklarımızın okullarını değiştirmek zorunda kalıyoruz. Şuan birçok aile çocuklarının geleceği adına! Çocuklarını okullara bırakıp sırtlarını dönmüş vaziyette. Unutamamalıdır ki, çocuklar bizim geleceğimizdir. Bu nedenle bizden insanlığa faydalı olacak hayırlı bir neslin çıkmasını istiyorsak, dünyadan önce çocuklarımızın ahretini düşünmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Tanrıverdi, son olarak, "Dindar ve ahlaklı bir neslin yetişmesi için toplumun tüm birimlerini çocuklarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum." dedi. 

(İLKHA)

Etiketler : #İnternet   #kafelere   #isyan:   #Çocuklarımız   #elimizden   #gidiyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN