İnsanlık bu kez Mardin'de katledildi

İnsanlık bu kez Mardin'de katledildi. Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'ndeki bir düğün evine yapılan saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 44 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

05-05-2009


İslam ve Hayat

İnsanlık bu kez Mardin'de katledildi. Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'ndeki bir düğün evine yapılan saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 44 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Ölü sayısının artabileceği bildirildi.

Medyada yer alan habere göre, olay 21.30 sularında meydana geldi. Gelin ve damat tarafının aileleri arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma başladı. Tartışma kısa zamanda silahlı çatışmaya dönüştü. Uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışmada köy adeta savaş alanına döndü. Olayda, 44 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı da ambulanslar ile Mardin ve Batman devlet hastaneleri ile Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olaydan kurtulan kişiler, iki oda dolusu insanın maskeli kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla taranarak öldürüldüğünü bildiriyorlar. Görgü tanıkları, saldırganların önce yatsı namazına hazırlanan erkekleri taradığı, sonra da kadınların bulunduğu odaya geçtiklerini açıkladı. Saldırıda, çoğu kadın olan kurbanların dışında, en az 12 erkek ve 6 çocuk öldürüldü.  

Saldırının, eski köy muhtarı Cemil Çelebi'nin kızının düğünü sırasında damat Habib Arı'nın evinde gerçekleştiği belirtiliyor. Eski muhtar Cemil Çelebi ve damat Habib Arı ve muhtar Hamit Çelebi de ölenler arasında bulunuyor. Yetkililer olayın iki aile arasındaki husumetten kaynaklandığını düşünüyor.

Etiketler : #İnsanlık   #bu   #kez   #Mardin'de   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN