İnsanın karanlığı ve aydınlığı

Ne yazık ki insanların kalbine Allah korkusu girmedi. Şayet insanlarımıza sadece Allah'tan korkma öğretebilseydik hem gündüz hem de gece kendisini günahlardan alıkoymaya, Allah'ın yasaklamış olduğu şen'iyetleri işlememeye büyük bir özen gösterirlerdi.

14-08-2020


"Hamd, gökleri ve yeri yaratan, karanlıkları ve ışığı var eden Allah'a mahsustur." (Enam/1) Unutmayınız ki Kur'an ile yol bulan aydınlanmıştır. Çünkü: "Allah, iman edenlerin dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır." (Bakara/257) Kur'an'a sırt dönen yoldan çıkmış ve karanlığa saplanmıştır. "O, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için kulu Muhammed’e apaçık ayetler indirendir. Şüphesiz Allah, size karşı çok esirgeyici, çok merhametlidir." (Hadid/9) Bize düşen ise: Kur'an ile yol bulmak, Kur'an ile yürümektir.

Hayat denen bu yolculukta Kur'an ışığında hareket ediyorsanız sırat-ı müstakimdesiniz. O yol ki; "Göklerin ve yerin yegane sahibi olan Allah'ın yolu'dur." (Şura/53) Nitekim: "Doğrusu size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap gelmiştir." (Maide/15) ayet-i kerimesiyle Kur'an'ın nur özelliğine ve insanları aydınlattığına; "Bu, insanları Rablerinin izniyle, küfrün karanlıklarından aydınlığa, nura; o mutlak galip, övgüye layık olan Allah'ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz Kitaptır" (İbrahim/1) demektedir. 

Nihat Güç'ün makalesi okumak için tıklayın...

Etiketler : #İnsanın   #karanlığı   #ve   #aydınlığı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN