İngilizlerin 1 bebeği ve Suriye'de katledilen 4 bin 355 bebek

İngiltere kraliyet varisi Cambridge Dükü William ile eşi Kate'in bebeği dünya gündeminin ilk sıralarında yer alırken, Suriye'deki 3 yıllık katliamda vahşice katledilen 4 bin 355 çocuk ise gündeme bile getirilmiyor.

24-07-2013


İngiltere kraliyet varisi Cambridge Dükü William ile eşi Kate'in bebeği dünya gündeminin ilk sıralarında yer alırken, Suriye'deki 3 yıllık katliamda vahşice katledilen 4 bin 355 çocuk ise gündeme bile getirilmiyor. Bebek veliahtın 3 kilo 600 gram gibi kilosuna kadar en ince ayrıntılar medyada geniş yer alırken, yüzlerce gazeteci, fotomuhabiri ve kameraman bebeğin doğduğu hastanenin önünde iki hafta bekledi.

Kraliyet bebeğinin cinsiyeti, ismi, hatta saç ve göz rengiyle ilgili ülke genelinde bahis oyunları oynandı.


Madalyonun diğer tarafında ise hayatın gerçekleri vardı. 

Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı (SRMD), Suriye'deki şiddet olaylarında, 4 bin 355 çocuğun öldüğünü açıkladı.

Humus 858, başkent Şam'ın banliyöleri 809 ve Halep 759 ile en fazla çocuk ölümünün yaşandığı yerler olarak gösterildi.

İstatistikler, çocukların bin 913'ünün bombardımanda, 619'unun uçak saldırısında, 571'inin kurşunlanarak, 245'inin ise keskin nişancı ateşiyle hayatını kaybettiğini ortaya koydu.

Öldürülen çocukların 3 bin 51'i erkek, bin 304'ü kızlardan oluşuyor. Uçak ve füze saldırısında, bombardımanda, silahlı saldırıda, keskin nişancı ateşinde, işkence ve diğer sebeplerle öldürülen çocukların sayısı 4 bini aşarken Ağustos 2012, 536 çocuk ölümüyle 1 ayda en fazla çocuk ölümünün yaşandığı ay oldu.

0-16 yaş arasının değerlendirmeye alındığı SRMD verilerine göre, 10 yaşın altında hayatını kaybeden çocuk sayısı 3 bin 199 olarak kaydedildi.

Bu rakamlar 2013 yılının Ocak verilerine ait. Şu anda bu sayıdan daha fazla çocuk ölümü gerçekleşirken, bu çocukların dünya medyası tarafından İngiltere kraliyet ailesinin yeni doğan bebeğinin yanında hiçbir değeri gözükmüyor.

(Kaynak: Küre Medya)

Etiketler : #İngilizlerin   #1   #bebeği   #ve   #Suriye'de   #katledilen   #4   #bin   #355   #bebek   
YORUMLAR
  • Muradi   25-07-2013 20:54

    Batılı emperyalist kafirlerin çocukları daha iyi şartlarda yetişsinler diye müslümanların çocukları ölüyor. Suriye gibi ülkelerde azınlıktaki mezhep tarftarlarına çoğunluğa hükmetme yolunu açan batılılar aynı zamanda bu azınlık diktatörlerinin halkı katliamdan geçirmesine yeşil ışık yakmış oldular. Batlı emperyalistler için milyonlarca müslüman çocuğun ölmesinin hiçbir önemi yoktur. Çünkü onlar halen daha Tanrının sevgili kulları veya seçıimiş ırkı olarak kendilerini görüyorlar. Bu geçmişteki haçlı savaşlarında böyleydi günümüzde de böyledir.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN