İncirlik'ten kalkan uçaklar Atme'yi vurdu

Suriye'nin İdlib kentine bağlı Atme ilçesi ABD uçakları tarafından hedef alındı.

11-08-2015


Reyhanlı'ya birkaç kilometre mesafedeki Atme'de ilk belirlemelere göre 16 sivil hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Suriye'de yapacağı operasyonlar için İncirlik'te bulunan hava üssünü kullanmasına resmen izin verilmesinin ardından İncirlik'ten kalktığı belirtilen uçaklar bugün sivillerin yaşadığı İdlib'e bağlı Atme ilçesini bombaladı.
 
Türkiye sınırına kuş uçuşu 2 kilometre mesafede bulunan Atme'de bulunan bir bölge ABD uçakları tarafından bugün akşam saatlerinde hedef alındı. Bölgede peşpeşe büyük patlama sesleri duyulurken vurulan bölge yüz binden fazla mültecinin yaşadığı Atme Kampları'nın çok yakınında bulunuyor.
 
Yerel kaynaklar saldırıda en az 16 sivilin hayatını kaybettiğini ifade ederek Timetürk'ün ulaştığı kaynaklar ağır yaralıların bulunduğunu ve sayının artabileceğini kaydettiler.
 
İdlib'e bağlı Atme ilçesi, Türkiye'nin uyguladığı angajman nedeniyle Esed uçakları tarafı vurulmuyor. Esed uçakları ve helikopterleri tarafından vurulamadığı için on binlerce Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Atme bölgesi herhangi bir çatışma bölgesinde yer almıyor. PYD'nin kontrolündeki Afrin'le sınır olan Atme, aynı zamanda pek çok hastane ve okula da ev sahipliği yapıyor.
 

Etiketler : #İncirlik'ten   #kalkan   #uçaklar   #Atme'yi   #vurdu    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN