İmkan-Der: Rusya'nın Kırım'ı işgali kabul edilemez

Kırım'ın Rusya'ya katılma kararının alınmasına tepkiler giderek büyüyor. İMKANDER Kırım'ın işgaline tepki gösterdi ve Hükümet'e çağrıda bulundu.

17-03-2014


Kırım'ın dün yapılan referandum ile Rusya'ya katılmasına sivil toplum örgütlerinden de tepkiler yükseliyor. Kafkasyalı savaş muhacirlerine yaptığı yardımlarla bilinen İMKANDER, Kırım'ın Rusya'ya katılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
 
Dernek genel merkezinden yapılan açıklamada Hükümet Kırım'dan gelebilecek bir göç dalgasına karşı uyarıldı. İMKANDER Başkanı Murat Özer imzalı açıklamada, "İşgali reddeden Kırımlı Tatarlar ve Ukraynalıların can güvenlikleri tehlike altındadır. Rus askerlerinin Kırım'a girdiği günden bu yana Kırımlı kardeşlerimiz derneğimizi arayarak, hicret etmeleri durumunda ailelerine sahip çıkmamızı istemektedirler. Kırım'dan ülkemize yönelik yeni bir göç dalgasına karşı Hükümeti ve halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz." denildi.
 
Türkiye ile Kırım arasında tarihi, dini ve etnik bağların bulunduğuna işaret edilen açıklamada dünya devletlerinin de bu karara karşı çıkması talep edilerek: "Başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmak üzere tüm dünya ülkeleri ve Kırım Tatarlarının kardeşleri olan dünya Müslümanları karşı çıkmalı, bu gayr-ı meşru kararı ve işgali reddetmelidir" denildi.

Etiketler : #İmkanDer:   #Rusya'nın   #Kırım'ı   #işgali   #kabul   #edilemez   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN