İmkan-Der'den Çeçen hasta için acil yardım çağrısı

Hatijat Hanım'ın acil Kemoterapi Tedavisi görmesi gerek. Bu konuda yardımcı olabilecekler lütfen şu numaradan İmkan-Der'le irtibata geçsin: +90 212 488 6606

26-01-2011


Çeçen mülteciler için mücadele eden İmkan-Der, bir hasta için acil yardım çağrısında bulundu. İmkan-Derden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Yalova Kampında 5 yıldır kalmakta olan Hatijat Hanım dayanılmaz bağırsak sancısı nedeniyle defalarca gittiği Yalova'daki hastanelerden devamlı ağrı kesicilerle geçiştirilerek geri gönderilmekteydi.

Sancılar dayanılmaz hal alınca derneğimizi arayan Kamp Başkanı Barakat Bey "acil yetişin, ağır hasta var" diyerek bizi kampa çağırdı. Gece yarısı gidilen kampta gördüğümüz manzara ise içler acısı idi. Sancılardan inleyen Hatijat Hanım sanki Afrika'nın ortasındaymışız gibi acıyla gözümüzün içine bakıyordu.

Hiçbir sosyal güvencelerinin olmadığı bilinen Yalova Kampının muhacirlerinin başına gelen ilk olay değildi bu. Daha önce de benzer acı olaylar yaşanmıştı kampta.

Derhal İstanbul'a getirdiğimiz hastamızı muayene ettirdik ve tam teşekküllü bir hastaneye yatırarak aynı gün ameliyata aldırdık. Yalova'da ağrı kesicilerle kampa geri gönderilen Hatijat Hanım'ın bağırsağındaki kitle alınarak tedavisine başlandı.

Ağır geçen ameliyattan sonra 15 gün hastanede yatan Hatijat Hanım'ı tekrar sağlıksız koşullara sahip Yalova Kampına gönderemezdik. Başakşehir'deki muhacir ailelerimizin birinin yanına yerleştirdiğimiz Hatijat Hanım'ın rutin pansuman ve kontrolleri tarafımızca yapılmakta.

Ancak hastanenin "kemoterapi tedavisi" gerek dediği hastamız için halen bir çıkar yol bulamadık. Sağlık güvenceleri olmayan bu muhacirlerimizin böyle ciddi hastalıklar karşısında çaresizlik içinde kalışları umarız vicdan sahiplerini harekete geçirir ve bu durumdaki hastalara yardım edilir.

Kısaca Hatijat Hanım'ın acil Kemoterapi Tedavisi görmesi gerek.

Bu konuda yardımcı olabilecekler şu telefon numarasından lütfen İmkan-Der'le irtibata geçsin: Tel: +90 212 488 66 06

Etiketler : #İmkanDer'den   #Çeçen   #hasta   #için   #acil   #yardım   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN