İmkan-Der bir mülteci aileyi daha kamptan kurtardı

Geçtiğimiz yıl evi işbirlikçi Kadirov güçlerince yakıldıktan sonra İmkan-Der tarafından Türkiye'ye getirtilen ve Fenerbahçe kampına yerleştirilen Karayeva ailesine, Başakşehir'de bir ev kiralandı. Çok zor şartlar altında Fenerbahçe kampında 3 yetimiyle hayata tutunmaya çalışan Karayeva ailesi, kamp ortamından normal hayata geçişin mutluluğunu yaşadılar.

12-07-2010


İmkan-Der, kuruluşunun en önemli gayesi olan Kafkasyalı Şehid aileleri, yetimler ve bir uzvunu kaybetmiş gazi ailelerine kol kanat germeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl evi işbirlikçi Kadirov güçlerince yakıldıktan sonra İmkan-Der tarafından Türkiye'ye getirtilen ve Fenerbahçe kampına yerleştirilen Karayeva ailesine, Başakşehir'de bir ev kiralandı.

Çok zor şartlar altında Fenerbahçe kampında 3 yetimiyle hayata tutunmaya çalışan Karayeva ailesi, kamp ortamından normal hayata geçişin mutluluğunu yaşadılar.

7, 6 ve 4 yaşlarında olan Ümme, İman ve Hatice; Başakşehir'de ki evlerine gelir gelmez kapılarının önündeki parkta oynamaya başladılar.

Geçtiğimiz 1 yıl içinde Türkçeyi hemen öğrenen Ümme ve son derece metanetli annesi Meryem Hanım evlerini çok beğendiğini ve teşekkür ettiğini iletti. Küçük kızımız İslami değerlerin öğretildiği özel bir yaz kampına da yazdırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İmkan-Der Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi İmran Abdulazimov, "Öncelikli vazifemiz bu şehid ailelerinin durumlarını düzeltmek ve onlara sağlıklı kalabilecekleri mekanlar hazırlayabilmekti. Bunu, henüz açılmamız 1,5 yıl olmasına rağmen  yerine getirmeye başladık elhamdulillah. Ailelerimize sponsor olan kardeşlerimizden Allah razı olsun diyorum. Biraz daha etrafımızı bilgilendirirsek sırada bekleyen başka şehid ailelerine de yardımcı olabiliriz." dedi.

Bakü'de çok zor günler geçiren şehid ailelerinden bir tanesinin hemen Türkiye'ye getirilmesi gerektiğini söyleyen Abdulazimov, "Bakü'de bir yetimimiz şu anda ileri derece de tüberkiloz olmuş durumda. Tedavi için aileyi Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Ancak yol masrafı, mekan ve sağlık masraflarını çözecek hayırseverlere ihtiyac var. Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde kim hayırlı bir iş yapmak istemez ki. Biz İmkander olarak sizi hayra çağırıyoruz. Eli ya da ayağını kaybetmiş gazilerimize protez ya da silikon yardımında bulunmak isteyen ya da bir şehid ailesinin kira, fatura ve mutfak masrafını üstlenmek isteyen, bir yetime sponsor olmak isteyen Türkiyeli kardeşlerimize sesleniyoruz. Allah için yardımlarımızı esirgemeyelim.Bu şekilde ilgilendiğimiz daha birçok ailemiz mevcut. Doğru adrestesiniz." dedi.

Yaklaşan Ramazan dolayısıyla kiradaki ailelere ve Fenerbahçe, Beykoz, Ümraniye ve Yalova kamplarına kumanya göndermek isteyenler İmkan-Der'le (0212) 488 66 06 nolu telefonla irtibata geçebilirler.

(İslam ve Hayat / Sütun Haber)

Etiketler : #İmkanDer   #bir   #mülteci   #aileyi   #daha   #kamptan   #kurtardı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN