İmam Hatip talebelerinden Siyer Gazetesi

Başakşehir Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, meslek dersi öğretmenleri Esra Çiftçi Dindar hanımefendi rehberliğinde bir gazete çıkarmaya başlamışlar: Siyer Gazetesi.

17-12-2015


Bu genç gazeteciler, “Peygamberin yaşadığı dönemde bir gazete çıksaydı nasıl olurdu, nelerden bahsederdi?” soruları ile yola çıkmış. İslam’ın neşet etmeden evvelki sancılı dönemden tebliğ nurunun ışımaya başladığı dönemlere kadar geçen zamana bugünden çıkarılan bir gazete ile şahitlik etmeyi görev bilmişler kendilerine.
 
595 yılından seslenen ilk sayıları “Dur Diyecek Kimse Yok Mu?” manşeti ile çıkmış. Hatta ilk sayı ikinci baskıya bile gitmiş. Gazete, siyer konularının her ay kronolojik bir biçimde ele alınacağını bildiriyor. Aylık çıkacak gazete, her sayısında siyer tarihinin bir sayfasını kendisine haber başlığı olarak seçecek.
 
O dönemde Mekke'de bir gazete çıksaydı nasıl olurdu
 
 
Gelelim ilk sayının konu başlıklarına: Sürmanşetten Yemen ticaretinin bu sene yüz güldüreceğinden ve Sasani-Bizans imparatorlukları arasındaki savaştan söz edilmiş.
 
Manşet, Daru’n-Nedve’nin sadece Mekke seçkinlerini koruyan kararına gösterilen haklı tepkiyi ortaya koymuş. Köşe yazısı Ebu Ammar’dan: “Kim Bu Hanifler?” Put festivalinde karışıklık ile Muhammedü’l-Emin’in Ebu Cehil’e cevabını içeren iki haber daha bulunmakta Siyer Gazetesi’nde. Kuss bin Saide’nin Ukaz Panayırında halka seslenişi ise en arka sayfadan bir poster şeklinde aktarılmış.
 
 
Gazeteyi matbu halde almak isteyenler ya yollarını Mehmet Emin Saraç Lisesi'ne düşürecek yahut [email protected] adresinden siparişlerini verecekler. siyergazetesi.org sitesinden ayrıca gazetenin PDF nüshasına ulaşılabilmekte. Bu siteden ayrıntılı bilgiye de erişilebilir.
 
Günümüz imkan çağında böyle bir işe girişenleri can-ı gönülden tebrik ediyorum. Gençlerin ilgisini çekilmesi gereken yere çeken bu hamlenin mimarların başarılarının devamını diliyorum.
 
(M. Murtaza Özeren - dunyabizim.com)

Etiketler : #İmam   #Hatip   #talebelerinden   #Siyer   #Gazetesi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN