İlşbirlikçi Abbas da başörtüsü yasakçısı

Filistin Televizyonu, yeni işe alımlarda başörtülülerin kabul edilmesini kesinlikle yasakladı. Filistin TV, Ramallah Sultası’nın resmi kanalı sayılıyor.

01-05-2010


Dünyanın dört bir yanından gelen başörtü yasağı haberleri bir yana Filistin'den gelen yasak haberi adeta kanları dondurdu. Mazlum Filistin halkına bir darbe de Ramallah Sultasının televizyon kanalından geldi. Kanala başvuruda bulunan ve her türlü yeterliliğe sahip bayanlar başörtüleri nedeniyle işe alınmadı. Kanalın idaresi İslam düşmanlığıyla bilinen Yasir Abdurabbeh'in elinde.

Filistin TV ve Uydu kurumuna yakınlığıyla bilinen bazı kaynaklar, Mahmut Abbas tarafından atanan Televizyon ve Radyo Heyeti sorumlusu Yasir Abdurabbeh, başörtülülerin televizyonda çalışmak üzere kesinlikle alınmayacağı yönünde sıkı talimatlar çıkardı.

Aynı kaynakların ifadesine göre iş başvurusunda bulunan birçok başörtülü bayan, gerçek manada tesettür kıyafeti içinde olmamalarına, sadece başlarını örtmelerine, tecrübelerine ve yeterliliklerine karşın göreve alınmadı. Başvuruda bulunanlara, televizyonda başörtülülerin görevlendirilemeyeceğine dair talimat bulunduğu resmi yolla bildirildi.

Filistin Televizyonu'na iş başvurusunda bulunanlardan biri, başta her şeyin yolunda gittiğini ancak daha sonradan kendisine başörtüsünün televizyonda işe başlamasının önünde bir engel olarak durduğunu bildirdiklerini, bu yönde kesin talimatlar olduğunu söylediklerini açıkladı.

Ramallah Sultası'nın resmi televizyonu olan Filistin Televizyonu'nda, Yasir Abdurabbeh idaresinin başına geldiğinden beri büyük yapısal değişiklikler görüldü. Kendi stratejisini televizyona dayatmaya çalışan Abdurabbeh bundan önce: "Eğer bu hususta imkanlar benim elimin altında olsaydı televizyona bundan önce girmiş başörtülüleri de televizyonda bırakmaz, onların ekrandan halkın karşısına başörtüleriyle çıkmalarına izin vermezdim" demişti.

Yasir Abdurabbeh, Filistin'de tartışmalara yol açan bir şahsiyet olarak görülüyor. Çalıştığı her alanda din olgusuna karşı savaşında radikalliğiyle biliniyor. Abdurabbeh aynı şekilde İslami hareketlere de şiddetle karşı çıkıyor. Bu da uzlaşma önündeki engellerden biri sayılıyor.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #İlşbirlikçi   #Abbas   #da   #başörtüsü   #yasakçısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN