İLKAV çoçuk kulubü yatılı program sona erdi

İlkav (İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı) Pursaklar şubesinde 18.08.2013-30.08.2013 tarihleri arasında 13 ile 15 yaş gurubu çocuklara yatılı kamp programı gerçekleştirildi.

31-08-2013


İlim ve irfan kampı olarak isimlendirilen ve sınırlı sayıda öğrencinin dâhil edebildiği program sabah saat 04.00'da başlayarak 24.00'a kadar sürdü.

Sınırlı sayıda öğrenciyi dâhil edebildiğimiz programımız Rabbimizin lütfü ile çok verimli geçti. İlim ve irfan kampı olarak isimlendirdiğimiz programımız sabah saat 04.00'da başlayarak 24.00'a kadar sürdü.

Gece namazı, kur'an okuma ve sabah namazı ile güne başlayan çocuklarımız meal okuma, genel ahlak dersleri, akâid dersleri temel siyer bilgileri, her güne bir sahabe, kişisel gelişim dersleri okuma saatleri, ezber saatleri şeklinde yoğun bir program uygulandı. Tabi ki bu yoğun programda sosyal aktiviteler de( zekâ oyunları, futbol, piknik ve film) yapılarak program renklendirildi.

Bu yatılı programın amacı çocuklarımızın bir arada İslami eğitimlerini alırken, paylaşmayı kardeşleşip kaynaşmayı, müslümanın gündelik hayatındaki uygulamaları cemaat şuuru ile kazdırmayı amaçlamakta idi.

Kısa bir süre olmasına rağmen çocuklarımızın ezberleri, kitap okumaları, kur'an'ı Arapça ve meal olarak okumaları, namazlar, namaz öncesi ve sonrası kamet, tesbih dua vb uygulamaları güzel ve samimi bir atmosferde gerçekleşti. Belki bir yılda okunamayan, ezberlenmeyen öğrenilemeyen şeyler bu kısa sürede birlikte ve tatlı bir rekabet içinde gerçekleştirildi. Rabbimize bizlere sunmuş olduğu bu imkânlardan dolayı sonsuz hamdediyor, okuduklarımızı hayata almakta bizlere yardımcı olmasını, küfrün, şirkin, günahın her türlüsünden bizleri korumasını, bizleri ve yavrularımızı ilmi ile amil güzel davetçiler yapıp cennet yolcusu yapmasını rabbimizden niyaz ederiz.

Yapmış olduğumuz bu kampımız sonucunda 1. 2. ve 3. olan çocuklarımıza ödülleri verildi.

Mutlu TÜFEKÇİOĞLU

Etiketler : #İLKAV   #çoçuk   #kulubü   #yatılı   #program   #sona   #erdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN