İlk hac kafilesi Türkiye'ye döndü

Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan ilk hacı kafilesi Türkiye'ye döndü.

17-09-2016


Suudi Arabistan'da bulunan Kutsal topraklarda hac görevlerini yaparak farz ibadetlerini tamamlayan Türkiyeli hacılar dün gece itibariyle dönmeye başladı.

Kurban Bayramı'nı kutsal topraklarda hac farizasını yerine getirmek için geçiren Türkiyeli hacılar, ibadetlerinin ardından dönmeye başladılar.

Türkiye'ye dönüş yapmaya başlayan hacıların yakınları büyük bir heyecanla havaalanında beklediler. İlk hacı kafilesi tarifeli uçakla saat 01.45'te Atatürk Havalimanı'na indiler. Hac görevini yerine getirdikten sonra Türkiye'ye dönen hacılar, havalimanında kendilerini bekleyen aileleri, yakınları ve sevenleri tarafından karşılandılar.

Hac görevlerini yerine getirerek büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten hacılar, 'Hacı olduk geldik. Çok güzel geçtiAllah tüm Müslüman kardeşlerimize hacca gitmeyi nasip etsin. Hz Muhammed ve ashabının bastığı toprakları, yaşadığı yerleri görmeyi nasip ve müyesser eylesin. Özelikle Müslümanların kıblesi olan Kabe'yi tavaf yapmak, Arafat Dağı'na çıkmak, Sefa Merve yapmak çok güzel bir duyguydu. Rabbim hacımızı kabul etsin ve haccımıza sadık olanlardan eylesin.' dedi.  

Hacıların yanlarında zemzem suyu, hurma ve yakınlarına hediyelik eşya getirdikleri görüldü.

(İLKHA) 

 

Etiketler : #İlk   #hac   #kafilesi   #Türkiye'ye   #döndü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN