İktibas’ın Mayıs sayısı çıktı

Sistemik Dönüşümler başlıklı yorumun yer aldığı ve Hisbe kavramının incelendiği dergide bu ay Ahmet Varol ile yapılan röportaj da kapak konusu olarak dikkat çekti.

08-05-2019


Sistemik Dönüşümler başlıklı yorumun yer aldığı ve Hisbe kavramının incelendiği dergide bu ay Ahmet Varol ile yapılan röportaj da kapak konusu olarak dikkat çekti.
 
Seçimin ardından, özellikle İstanbul merkezli yaşanan seçim tartışmaları Nisan ayının ana gündemini teşkil ederken, Türkiye’de iki önemli şehrin belediye başkanlıklarının iktidar partisi tarafından kaybedilmesi Yorum köşesinde değerlendirildi. Onyedi yıllık demokratik bir iktidar tecrübesinin sonuçları konu edilen ‘Sistemik Dönüşümler’ başlıklı yorumda ‘adalet’in nasıl bir gereklilik olduğu vurgulandı.
 
Tarihten bu yana İslam toplumlarında en temel kurumlardan biri haline gelmiş Hisbe teşkilatı ise derginin kavram bölümünde inceleniyor. Geçmişten günümüze görev ve yetki alanlarının incelendiği bu teşkilatın, geleneksel toplumların modernizmle tanışması ile birlikte “yeni eve taşınmaması gerekenler” muamelesine tabi tutulduğu ve en yalın ifadeyle, İslamî geçmişi olan toplumların gündeminden tamamen çıkartıldığı kaydedildi.
 
Derginin kapak konusuna da ilham veren Ahmet Varol ile yapılan röportaj da ise başta Cezayir, Sudan ve Libya’da meydana gelen gelişmeler tartışılıyor ve olayların perde arkasında duran başat ülkelerden Birleşik Arap Emirliklerinin oynadığı rol üzerinde duruluyor.
 
Dergide, Atasoy Müftüoğlu ile birlikte birçok yazarın çeşitli konularda değerlendirmeleri yanında Nisan ayı gündemine ilişkin iktibaslar ve sanat edebiyat sayfaları da okuyucunun istifadesine sunuluyor.
 

Etiketler : #İktibas’ın   #Mayıs   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN