İktibas'ın Obama yorumu: İslam'a karşı yeni strateji

İktibas Dergisi, Nisan sayısında ABD'nin yeni başkanı Barack Hüseyin Obama'yı kapağa taşımış. İktibas, Obama'yı "Müslümanlara karşı yeni strateji" olarak değerlendiriyor.

16-04-2009


İslam ve Hayat

İktibas Dergisi, Nisan sayısında ABD'nin yeni başkanı Barack Hüseyin Obama'yı kapağa taşımış. İktibas, Obama'yı "Müslümanlara karşı yeni strateji" olarak değerlendiriyor.

İktibas, Obama konusunda şu yorumda bulunuyor:

"Bu da, İslamî siyasî bilince karşı hazırlanan tuzakların bir parçasıdır. Müslümanların bilincine yönelik ifsat çabalarının boşluk vermediği görülüyor. Bu durumda bizim, siyasi bilincimizi sürekli arı duru tutmamız, tuzaklardan korumamız gerekiyor. Bunun için sürekli okumak, düşünmek, aynı yolda yürüyenlerle birlikte yürümek gerekiyor."

İktibas'ın bu sayısında Ayın Kavramı bölümünde "Dini Siyasete Alet Etmek" konusu ele alınırken, Okuyucu Mektuplarına Cevap bölümünde "Cennete Gitmenin Bedeli" konu ediliyor. 

Dergide ayrıca Atasoy Müftüoğlu'nun "Direnişin Onuru", "Ahya Aras'ın "Demoktarik Ahlaksız Teklifler" ve "Hikmet Ertürk'ün "Kökteki Bilinç" makaleleri dikkat çekiyor.

İktibas'ın "Selam ile" bölümünde derginin Nisan gündemi şöyle özetleniyor: 

"Değerli okuyucularımız,

Yeni bir sayıyla daha karşınızdayız. Gündemi yoğun bir ayı daha geride bıraktık. Dünyanın her yerinde Müslümanların gündemini dolduracak bir sürü gelişmeler olmakla birlikte, sanırız bunların en önemlisi Türkiye’de gerçekleştirilen yerel seçimlerdi. Türkiye uzun, yorucu, yıpratıcı bir seçim dönemini geride bıraktı. Demokratik sistemin işleyişinde temel bir yere sahip olan bu seçimler, sistemin yenilenmesi, yeni açılımlar getirmesi açısından sistem için önem taşırken, Müslümanlar açısından yeni bir imtihan oldu.

Müslümanlarda hâkim olan siyasi bilincin ne derece ‘sağlam’ olduğu böyle, sistemin yenilenme dönemlerinde daha net ortaya çıkıyor. Sağanak yağmur sonucunda gerçekleşen toprak kayması gibi, yoğun propaganda dönemlerinde de birçok Müslüman bu propagandalardan etkilenmekte ve sahih İslami anlayışın kazandırması gereken siyasi bilinçten uzaklaşmakta, duruş erozyonuna uğramaktadır. İster demokrasi rüzgârı deyin, ister demokrasi sunî yağmuru, insanı hevasına kulluğa çağıran bir düzenin bereket getirmesinin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz.

Rahmetli Ercüment Özkan’ın sürekli vurguladığı, dergimizin de yıllardır aynı şekilde anlatmaya çalıştığı konudur bu. Kur’an bizim sosyal hayatımızı, birbirimizle ilişkilerimizi belirlerken, ekonomik ya da siyasi davranışlarımızı da belirlemesi de gerekmez mi! Mevzu, sosyal meseleler dışında, ekonomik veya siyasi meseleler olduğunda maalesef büyük bir aymazlıkla karşı karşıya kalıyoruz. Resulullah’ın örnekliğinde gördüğümüz siyasi bilince maalesef bugün sahip olmaktan uzağız.

Gerek Kur’an gerekse Resulullah’ın sünneti, bizim bu konudaki yegâne yol göstericimizdir. Hâlbuki bugün Müslümanlık adına hareket ettiği iddiasında bulunan bazıları, kraldan daha çok kralcı davranmakta, sistem için, sistemden daha iyi çalışmakta, diğer taraftan da kimsenin hiçbir şey bilmediği veya hatırlamadığı zehabına kapılmaktalar. Müslümanlar her daim uyanık, feraset sahibi bulunmak zorundadırlar. Düzenli olarak bu dönemler tekrar edecektir, Müslümanın bu tuzaklara düşmemesi gerekiyor.

Siz dergiyi okurken, Türkiye’nin stratejik müttefiki ABD’nin yeni başkanı Obama, medeniyetler ittifakını güçlendirmek için, Türkiye’ye gelip gitmiş olacak. Bu da, İslamî siyasî bilince karşı hazırlanan tuzakların bir parçasıdır. Müslümanların bilincine yönelik ifsat çabalarının boşluk vermediği görülüyor. Bu durumda bizim, siyasi bilincimizi sürekli arı duru tutmamız, tuzaklardan korumamız gerekiyor. Bunun için sürekli okumak, düşünmek, aynı yolda yürüyenlerle birlikte yürümek gerekiyor.

Bu sayımızın içeriğinde, gerek yorumda gerekse düşünce yazılarımızda, bu konuları işlemeye, yani arı duru bir bilincin nasıl olması gerektiğini, bu bilincin bir Müslümanı nasıl yönlendirmesi gerektiğini ifade etmeye çalıştık. Beğeneceğinizi umuyoruz. Bu çabalarımız doğrultusunda sizlerden de fikirlerinizi, tavsiyelerinizi bekliyoruz. Telefon, mektup ya da internet yoluyla bize rahatça ulaşabilirsiniz. Görüşelim, konuşalım, paylaşalım. Doğru yolda birbirimize omuz verelim. Hepinizi Allah’a emanet ediyoruz."

İrtibat İçin:

www.iktibas.info

Etiketler : #İktibas'ın   #Obama   #yorumu: İslam'a   #karşı   #yeni   #strateji   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN