İktibas'ın Aralık sayısı okuyucuyla buluştu

İktibas'ın son sayısında yaşadığımız zaman diliminde kimi İslami çevrelerde gözlenen sürece dair yanlış okumalar konusunun yanı sıra bölge ve dünyadaki gelişmeleri ele alan yazılar yer alıyor. Fikrî yazılar, derginin ağırlığını oluşturmayı sürdürüyor.

08-12-2012


İktibas’ın yeni sayısı ‘Algılar-Gerçekler ve Müslümanların Hatalı Okumaları’ manşeti ile çıktı. Derginin, manşet ile aynı adı taşıyan Yorum bölümünde “Yaşanılan süreci tüm boyutlarıyla doğru okuyabilmek için öncelikle günümüzün başat, yakıcı, sapkın (telifci-eklektik) düşünsel çizginin izini sürmek, tarihi sürekliliği içinde söz konusu düşünce akımının ideolojik kodlarını çözmek, ortaya koymak gerekir. Ki insanımızın kafa karışıklığının arka planını anlamak mümkün olabilsin" ifadesi vurgulanıyor.

Atasoy Müftüoğlu, İkili Hayatlar Yaşamaya Devam Edemeyiz başlığını taşıyan yazısında teknik-bilimsel dünyanın öngörülemeyen sonuçlarının insanlığı dehşete düşürdüğünü altını çiziyor. Müftüoğlu, buna karşılık Müslümanlar olarak bugünün gerçekliğini sorgulamak, bu gerçekliğe karşı koymak yerine bu gerçekliğe boyun eğiyoruz tespitinde bulunuyor.

Dergide bu ay Bünyamin Zeran’ın ‘Eylem Tutarlılığı’, Mustafa Bozacıoğlu’nun ‘Bu Zamanlarda ‘Hanif’ Olmak’, Osman Çoşkun’un ‘Siz Allah’a Gereği Gibi Kul Oldunuz da Allah Size Zulüm mü Etti’, Aykut Akça’nın ‘Sanal Rıza Arayışı Belki de Eksiklik İddiası’, Şükrü Hüseyinoğlu’nun ‘Siyaseti Akideden Bağımsızlaştırmak’ yazıları ile birlikte Ahmed Kalkan’ın ‘Şeriat’tan Ümmete’ mi Yoksa Şeriattan Laikliğe mi?’ yazısı da dikkat çekiyor.

Dergide ayrıca geçen ayın yakıcı gündemi olan İsrail’in Gazze saldırılarıyla ilgili olarak Ercümend Özkan’ın Filistin-İsrail meselesinin dününü bugününü anlattığı bir yazısına da yer veriliyor.

 iktibas-aralik.jpg

Etiketler : #İktibas'ın   #Aralık   #sayısı   #okuyucuyla   #buluştu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN