İktibas dergisinin Ağustos sayısı çıktı

Ağustos sayısında farklı bir kapak yüzü ve zengin bir içerik ile okurlarının karşısına çıkıyor İktibas Dergisi.

04-08-2018


476. sayısı ile yeniden merhaba diyen derginin bu ay manşetinde, Türkiye gündemini bir süredir meşgul etmekte olan Amerikalı Rahip Brunson meselesi bulunuyor. İki yıldır devam eden Brunson davanın hukuki boyutunun ötesinde siyasi boyutu ile öne çıktığı vurgulanan derginin Yorum sayfalarında, bir pazarlık meselesine dönüşen olayın Amerika’yı hem dış siyaset hem de iç siyaset yönüyle ilgilendirdiği kaydediliyor.
 
İktibas’ta bu ay, “Yeni Türkiye ve Müslümanlar” başlığı altında yeni dönemin değerlendirildiği bir Yuvarlak Masa toplantısı da bulunuyor. Altı yazarın katılımı ile gerçekleştirilen toplantının dökümleri bir miktar uzun görünmekle birlikte sohbet tadınca bir okuma keyfi sunuyor. Ayrıca, yakın tarihimize ilişkin ilginç ve önemli tesbitler de içeriyor.
 
Ahmed Kalkan röportajı bu sayıda dikkat çeken bir diğer konu. Ahmed Kalkan,  “emr-i bi’l ma’ruf ve nehy-i ani’l münker” ilkesini müslümanlar için bir can simidine benzettiği röportajında, başta İslâm âlimleri, cemaat ve kanaat önderleri, yazarlar ve hatipler olmak üzere Mü’min olan herkesin, bildiği ve gücü yettiği oranda bu görevi yapması gerektiğini vurguluyor.
 
Son dönemde, ‘cemaatler’ üzerine artan tartışmaların yorumlandığı “İslam’a ayar vermek” başlığını taşıyan yazıda ise Mehmed Durmuş’un imzası bulunuyor. Ercümend Özkan’ın eşi Mukaddes Özkan’ın hatıraları, 8. bölümü ile devam ederken,  diğer yazarları ve güncel iktibasları ile dergi yine dolu dolu bir içerik sunuyor.
 

Etiketler : #İktibas   #dergisinin   #Ağustos   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN