İktibas Dergisi Nisan sayısı "siyonistlerle normalleşme" gündemiyle çıktı

1981’den bu yana 42 yıldır yayınını sürdüren İktibas Dergisinin 520. sayısı çıktı. “İsrail-Türkiye İlişkileri Fabrika Ayarlarında” manşeti ile çıkan derginin yeni sayısı siyonist işgal rejimiyle ‘normalleşme’ arayışını konu alıyor.

03-04-2022


İktibas Dergisi, 2022 yılının 4. sayısı ile okurlarının karşısına çıktı. Rusya-Ukrayna savaşının dünyada başat gündem olduğu geçen ay, Türkiye için önemli gelişmeler arasında ilk sırada yer alan ise siyonist devletten 14 yıllık bir aradan sonra yapılan ilk üst düzey ziyaret oldu. Bu ziyaret derginin Yorum sayfalarında değerlendirildi.

Ziyaretin kapsamı ve stratejik öneminin yanı sıra, ziyaretin Cumhurbaşkanı Erdoğan zaviyesinden ve Herzog zaviyesinden önemi de inceleniyor. Yorumda, Türkiye’nin, konuğuna gösterdiği olağanüstü teveccühün bizzat ziyaretin kendisi ve içeriğinden daha şaşaalı olduğuna dikkat çekilirken, “Türkiye Cumhuriyeti devleti İsrail’le olan fabrika ayarlarını tamir etmiştir” deniliyor. Yorumun sonuç kısmında ise, “Allah’ın nizamına dayanmayan siyasi hareketlerin bir şekilde ya İsrail’e ya da İsrail’in büyük babalarına yanaşmaları kaçınılmazdır.” vurgusu yapılıyor.

“Büyük Anormalliklerin Normalleştirilmesi” başlıklı yazısı ile Atasoy Müftüoğlu, “Ramazandan Ramazana…” ile Mustafa Bozacıoğlu, “Mâbed Dili, Siyasal Dil, Dâvet Dili” ile Şükrü Hüseyinoğlu, “İslamcılığın Kurucu Kavramlarından: İctihad” konusu ile de Yakup Döğer yazıları ile dergiye katkı veren diğer isimler.

Derginin Sanat-Edebiyat sayfalarında ise, İbrahim Eryiğit “Romanlarda Matematik”, Cevat Akkanat Ayın Şiiri köşesinde Gülsüm Işıldar’ın ‘Paslandırma’ şiiri analizi ile, Mehmet Akif Coşkun‘un yazı, şiir ve fotoğraflarından oluşan “Arkanı Taşa Yasla” başlıklı çalışmaları yer alıyor.

Etiketler : #İktibas   #Dergisi   #Nisan   #sayısı   #siyonistlerle   #normalleşme   #gündemiyle   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN