İktibas Dergisi Mart sayısı çıktı

İktibas’ın yeni sayısı ‘deprem’ gündemi ile çıktı. Derginin manşetinde “Depremin Öğreticiliğinden Bize Yansıyanlar” vurgusu yer aldı.

01-03-2023


Şubat ayında Türkiye’nin neredeyse tek gündemi haline gelen Kahramanmaraş merkezli büyük depremler ve sonrasında hem Türkiye’de hem Suriye’de yaşanan felaket, derginin de bu ay ana gündemini oluşturdu. Dergide başta Yorum sayfaları olmak üzere yazarların da ana konusu, öncesi ve sonrası ile deprem, felakete yol açan ihmaller, sorunlar ve sonrasında yaşanan el birliği içerisindeki mücadele oldu. Yaşanan acılarla birlikte büyük bir umudun da söz konusu olduğu vurgulandı.

Derginin alıntı sayfalarında da deprem mevzuu öne çıkarken, Sanat Edebiyat sayfalarında ise meseleye ilişkin duygu yüklü değerlendirmelere yer verildi.

Dergide bu ay Atasoy Müftüoğlu, Mukaddes Özkan, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Mehmed Durmuş ve Yakup Döğer ile Sanat Edebiyat sayfalarında İbrahim Eryiğit, Mustafa Dinç ve Mehmet Akif Coşkun’un çalışmaları okura sunuluyor.

Geçen ay dar-ı bekaya irtihal eden, İktibas’ın eski okurlarından ve yazarlarından biri olan Osman Dindarzade ile ilgili, onu yakından tanıyanlardan Ömer Faruk Balıkçı da, onu rahmetle andığı bir anı yazısı kaleme almış.

Etiketler : #İktibas   #Dergisi   #Mart   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN