İktibas Dergisi Aralık sayısı çıktı: "AKP Atatürkçü mü oldu?"

37. yılını bitiren İktibas Dergisi bu ay "AKP Atatürkçü mü oldu?" sorusunun yanıtını arıyor...

06-12-2017


38. yılına doğru emin adımlarla ve ilk günkü heyecanı ile devam eden İktibas Dergisi, 468. sayısı olan Aralık sayısı ile yeniden okurlarına ulaştı. 1981'den bu yana Türkiye ve dünya gündemini İslami bir perspektiften yorumlayan, aynı zamanda kavramsal zeminde bir takım önemli çalışmalara yer veren İktibas bu sayıda da dolu dolu bir dergi sunuyor.

İktibas'ın yeni kapağında "AKP ATATÜRKÇÜ MÜ OLDU?" sorusu manşette yer alıyor. 29 Ekim törenleri ile başlayan, 10 Kasım törenlerinde ivme kazanan ve kamuoyunda Ak Partinin Atatürk açılımı olarak tanınan duruma dikkat çekildi. Aynı başlığı taşıyan Yorum bölümünde; "Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın 29 Ekim törenlerinde yaptığı ve bariz Atatürk vurgusunun öne çıktığı açıklamalardan sonra başlayan tartışma, acaba neyi ifade ediyor? İktidar partisi yeni bir ‘açılım’ın mı peşinde, yoksa medyada partinin köklü bir dönüşüm yaşadığına dair dile getirilenler abartıdan mı ibaret? Acaba Erdoğan ve AKP, bu yeni tutum değişikliyle basit anlamda oy hesapları mı yapıyor, yoksa sistemin partilerinden biri olarak, nihayet ‘hidayet’i buldu da, evrileceği son noktaya mı ulaştı?" soruları çerçevesinde, yaşanan durumun gerçek mahiyeti kapsamlı olarak değerlendiriliyor.

Kavram bölümünde 'Davranışların Değer Ölçüsü' anlatılıyor. Dergide çeşitli konularda yer alan telif yazılar ve gündeme ilişkin ve bakış açısı kazandırması hedeflenerek iktibas edilmiş yazıların yanında, 2017 yılının detaylı bir fihristi de bulunuyor.

48979-017.jpg

Etiketler : #İktibas   #Dergisi   #Aralık   #sayısı   #çıktı:   #AKP   #Atatürkçü   #mü   #oldu?   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN