İktibas, 495. sayısıyla okurlarına ulaştı

İktibas’ın yeni sayısı bugün okurlarına ulaştı. Yeni sayının ana konusu “Yüzyılın Planı” namı ile meşhur ABD-İsrail planı oldu. Mustafa Özcan’a göre bu bir “Bantustan Planı”…

02-03-2020


Dünyayı sarsan birçok olayın yaşandığı Şubat ayı geride kalırken, Müslümanların ilgilendiren önemli gelişmelerden biri olarak ABD-İsrail planı öne çıkan başlıklardan biriydi. İktibas’ın bu ay kapağında, bu plan çerçevesinde Filistinlilere biçilen yeni sınırları gösteren harita yer aldı. Bu harita, Filistin topraklarının nasıl tükenmek üzere olduğunu gösteren, hem Müslümanlar hem de dünya kamuoyu için bir utanç vesikası olarak tarihe geçmiş durumda.
 
Derginin Yorum sayfalarında bu plan ile birlikte, Fetö’nün siyasi ayak tartışmaları ve dünyayı etkisi altına alan corona virüs olayı değerlendirildi. Kavram bölümün konusu ise, Kur’ani bir terim olarak Mütref kavramı oldu. Mütrefleşmenin genel bir şikayet konusu olduğu belirtilen yazıda, bunu yaparken mütrefleşmemek gerektiğine de dikkat çekildi.
 
Derginin bu ay röportaj konuğu Mustafa Özcan oldu. Yüzyılın Planı tartışmalarını genel çerçevede değerlendiren Mustafa Özcan, bu planı, Güney Afrika’da siyahilere, ancak belirlenen sınırlar içinde yaşama hakkı tanıyan, Bantustan Planı’na benzetti.
 

Etiketler : #İktibas   #   #495.   #sayısıyla   #okurlarına   #ulaştı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN