İHH ekipleri deprem bölgesinde

Van'da meydana gelen 6,6 şiddetinde depremin ardından İHH Acil Yardım ve Arama Kurtarma ekipleri yardım çalışmaları için bölgeye hareket etti. Ayrıca İHH'nın yakın illerdeki ekipleri de yardım çalışmalarına katılmak için Van'a gitti. Bölgeye ayırıca 1 yardım tırı ve günlük 10 bin kişiye sıcak yemek imkanı sağlayan gezici aşevi gönderildi.

24-10-2011


Dün öğle saatlerinde Van'da 6.6 şiddetinde deprem yaşandı. Merkez üssü Van merkeze bağlı Tabanlı köyü olan depremin ardından pek çok bina zarar gördü. Özellikle Erciş'te binaların çöktüğü belirtilirken enkaz altında vatandaşların kaldığı belirtildi.
 
Yaşanan depremin ardından İHH Acil Yardım ve Arama Kurtarma Ekipleri de hızlı bir şekilde organize olarak harekete geçti. İHH ekipleri olayın duyulmasının ardından çalışmalara katılmak üzere bölgeye hareket etti. Çevre illerde bulunan ve arama kurtarma konularında özel eğitim almış İHH ekipleri de hızlıca harekete geçtiler. Ekipler bölgeye ulaştığı anda yardım çalışmalarına katılacak. Ayrıca ekipler fizibilite çalışmaları da yaparak ihtiyaçları belirleyecek.
 
Ekiplerin bölgeye doğru hareket etmesi ile birlikte içerisinde gıda, çadır ve çeşitli yardım malzemelerinin bulunduğu 1 acil yardım tırı ve günlük 10 bin kişiye sıcak yemek imkanı sağlayan gezici aşevi de Van'a gönderildi.

Depremle ilgili bölgeye en yakın ekiptebulunan İHH yönetim kurulu üyesi Gülden Sönmez'e 0533 581 78 54 veya 0532 713 36 09 numaralı telefonlardan ulaşılabilir.

Etiketler : #İHH   #ekipleri   #deprem   #bölgesinde   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN