İHH'dan Somali ve Burkina Faso’ya mescit

Yeterli ibadethane bulunmayan Afrika’nın bu sorununa çözüm için cami ve mescit yapma projesini başlatan İHH, son olarak Somali ve Burkina Faso’da iki mescit inşa etti.

17-05-2008


Kaynakları emperyalist güçlerce tarumar edildiği için dünyanın en fakir topluluğunu oluşturan Afrikalıların bir problemleri de ibadetlerini eda edebilecekleri yeteri kadar cami ve mescide sahip olamamaları. Birçok ülkede insanlar, derme çatma mekanlarda namazlarını eda ediyor.  

Afrika’da yaşanan bu soruna çözüm bulmak için cami ve mescit yapma projesini başlatan İHH, bu çalışmalar çerçevesinde son olarak Somali ve Burkina Faso’da iki mescit inşa etti.  

Müslüman halkın mescit sıkıntısı yaşamakta olduğu Somali’nin Orta Şabella bölgesinde civar köylerle beraber 3000 kişinin ikamet ettiği merkezde 140 metrekare alan üzerine Hz. Muhammed Mescidi inşa edildi.

Bu bölgede mescitler uzun süredir devam eden iç savaş sebebiyle zarar görmüştü. Müslüman halkın namaz kılacağı ibadethane sayısı sınırlıydı. Kabile kavgalarının halen devam ettiği Afrika’da inşa edilen bu mescitler, kabilecilik yerine İslam kardeşliğini öne çıkarması bakımından da büyük bir öneme sahip. 
 
Burkina Faso’da Sümer Mescidi 
Burkina Faso’nun Tevbulo bölgesinin Sisavuba köyünde de 100 metrekarelik bir alan üzerinde bir mescit inşa edildi. 5000 nüfuslu bölgede yaşayan insanların tamamı Müslüman.

Mescitlerin açılmasından sonra namazlar kılındı. Cemaat, mescitlerin yapımına vesile olan Türkiyeli hayırseverler için dua etti. (ihh.org.tr)

 

Etiketler : #İHH'dan   #Somali   #ve   #Burkina   #Faso’ya   #mescit   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN