İHH'dan Filistin'de meslek edindirme kursları

İHH'nın Filistin Hanyunus Karara bölgesinde 3 ay önce açmış olduğu Bayan Meslek Edindirme Merkezi ilk kursiyer öğrencilerini mezun etti.

09-05-2009


İHH'nın Filistin Hanyunus Karara bölgesinde 3 ay önce açmış olduğu Bayan Meslek Edindirme Merkezi ilk kursiyer öğrencilerini mezun etti. 22 öğrenci 3 ay süren eğitimlerinin ardından sertifikalarını düzenlenen bir törenle aldılar.

Törende bir konuşma yapan İHH Filistin Koordinatörü Mehmet Kaya, “Filistin’in ekonomisine, insanların evlerine ekmek götürmelerine katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Kaya, meslek edindirme merkezlerinin sayısını artıracaklarını belirterek, “Gazze’nin her yerinde bu merkezleri yaygınlaştıracağız” dedi.

Kaya, ayrıca mezun olan kursiyerlere güzel bir müjde verdi. Mehmet Kaya, mezun olan bütün kursiyerlerin bundan sonra merkezin oluşturmuş olduğu dikiş atölyesini sürekli kullanabileceklerini ve dışarıdan aldıkları işleri gelip bu merkezde yapabileceklerini söyledi.

Kaya, bunun için dikiş makinesi sayısını artıracaklarını kaydetti. Bu habere sevinen kursiyerler, İHH’ya duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından 22 öğrenci 3 ay süren eğitimlerinin ardından kurs bitirme sertifikalarını aldılar.

Etiketler : #İHH'dan   #Filistin'de   #meslek   #edindirme   #kursları   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN