İdlib için 8 ilde gıyabi cenaze namazı ve basın açıklaması yapıldı

Köklü Değişim Medya tarafından organize edilen #İdlibCuması başlığı altında Türkiye’nin sekiz ayrı şehrinde bugün Cuma namazını müteakip Gıyabi Cenaze Namazı ve Basın Açıklaması gerçekleştirildi.

06-10-2017


Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya tarafından organize edilen #İdlibCuması başlığı altında Türkiye’nin sekiz ayrı şehrinde bugün Cuma namazını müteakip Gıyabi Cenaze Namazı ve Basın Açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında, “Müslümanların katledildiği, on binlercesinin yaralandığı, kadınların namuslarının kirletildiği, şehirlerin harabeye çevrildiği operasyonlara katılmak için elinizden geleni yaptınız! “Hareket eden her şeyi öldürün” talimatını veren, Dicle ve Fırat nehirlerini mezarlığa çeviren çetelerine rağmen İran ile Astana’da birlikte hareket ettiniz. Tüm bunları Trump ve Putin’den övgü almak için mi yapıyorsunuz? Yoksa sizler, razı edilmesi gerekenin âlemlerin Rabbi olan Allah Azze ve Celle olduğunu unuttunuz mu?” ifadelerine yer verildi.

İşte Basın açıklamasının Tam Metni:

Kıymetli Müslümanlar, Sayın Basın Mensupları,

Bugün Türkiye’nin birçok ilinde Müslümanlar ile birlikte “İdlib Ölüyor Susma -Katillere Ortak Olma” diyerek toplandık. Özellikle son günlerde kâfir Rusya ve ABD, zalim İran ve katil Esed rejimi tarafından hastanelerde, okullarda ve evlerinde katledilen kardeşlerimiz için toplandık. Bugün Müslümanları katleden zalimlerden beri olduğumuzu, bu zulümlere karşı sessiz kalmadığımızı ve kardeşliğimizin gereğini yaptığımızı Rabbimize gösterecek ve kıyamet günü hakkımızda bir hüccet olması için O’nu şahit kılacağız.

Kerim Müslümanlar; Bu katiller güruhu son bir ay içerisinde yaptıkları bombalamalar ile hastanelerdeki yaralıları, okullardaki çocukları ve evlerindeki masum bacılarımızı katlettiler. Bu saldırılar neticesinde üç binden fazla Müslüman kardeşimiz öldürüldü. Lakin bunca zulme rağmen zalimin elini tutup kıracak ve Müslümanlara sahip çıkacak kimse çıkmadı. Bir Selahaddin çıkmadı! Bir Abdülhamit çıkmadı! Aksine Müslümanların liderleri ve yöneticileri zalimler ile işbirliği içerisine girdiler.

Vallahi bizler bugün hüzünlüyüz! Zira Müslümanların beldeleri işgal altında! Kâfirler silahlarını test etmek için Müslümanları katlediyor! Kendilerine tabi olmayan, demokrasiyi benimsemeyen, yeryüzünde Amerikan’ın değil, İngiltere’nin, Rusya’nın ve Çin’in değil, bunlardan çok daha güçlü olan Allah’ın hükmü geçsin diyenleri terörist ilan ediyorlar. La ilahe illallah diyerek, Allah’ı tek ilah kabul eden müminleri ve hüküm yalnız Allah’a aittir diyen muvahhitleri düşman görüyorlar.

Suriye, Irak ve Arakan’da kardeşlerimizin kanı oluk oluk akıyor ve dünya sessizce seyrediyor. Binlerce Müslüman’ın katledilmesi haberlere dahi konu olmuyor. 6,5 yıldır bombalanan ve sadece son günlerde üç binden fazla Müslümanın katledildiği İdlib, LasVegas’ta yapılan adi bir terör saldırısı kadar medyanın ilgisini çekmiyor! Müslümanların yöneticileri Amerika’ya taziyede bulunmak için yarışa girerken, İdlib’te kardeşlerimizi katleden Amerika ve Rusya’ya tek bir laf dahi etmiyorlar. Suriye’den yükselen kadınların sesi arşı titretiyor, ama kimse duymuyor! Enkazlardan çıkan çocukların görüntüleri yüreklerimizi parçalıyor ama kimse görmüyor!

Allah’ım! Mazlumu değil de zalimi gören, Müslümanı değil de kâfiri dost edinen, İdlib’deki Müslümanlara karşı Rusya ve İran ile birlikte hareket eden bu hain yöneticileri sana havale ediyoruz. Sen onları sevdikleriyle birlikte haşreyle! Hüznümüzü ve acizliğimizi sana havale ediyoruz, senden başka kimsemiz yok, sen Müslümanları bu hain yöneticilerin insafına bırakma Allah’ım!

Ey Müslümanlar! İslam’ın düşmanları, Suriye halkının kıyamını çalmak için tıpkı Mısır, Tunus, Libya ve Yemen'deki gibi plan üstüne plan, tuzak üstüne tuzak kurdular. Önce zalim rejimi desteklediler, sonra kurtarıcı rolü ile kendileri müdahale ettiler. Onlarca devlet ile şer ittifakları kurdular. İşbirlikçi bölge devletlerine roller biçtiler. Siyasi entrikalar ile devrimi boğmaya çalıştılar ama başaramadılar. Yaktılar, yıktılar, katliam üstüne katliam yaptılar. Ama yine de Rabbim Allah’tır diyen ve ondan başka kimseye boyun eğmeyen Suriye halkına güç yetiremediler. Sen Suriye ve İdlib halkını güçlü kıl Allah’ım! Sen onları muzaffer eyle Allah’ım! Sen kâfirlerin ve onlarla işbirliği yapan zalimlerin planlarını boşa çıkar Allah’ım!

Ya Rabbi! Sen bizleri yeryüzündeki en hayırlı ümmet olarak vasıflandırdın. Bizlere bir binanın tuğlaları veya bir vücudun azaları gibi olun dedin. Ancak bizler küfrün hâkimiyeti altında böyle olamıyoruz! Bugün her zamankinden daha fazla bir olmaya muhtacız! Ancak bizi birleştirecek bir Halifemiz yok! Müslümanların vahdetini yeniden sağlayacak olan Hilafetimiz yok! Müslümanları koruyup kollayacak olan bir devletimiz yok! Bizlere tez zamanda bunlara yeniden kavuşmayı nasip eyle Allah’ım! Bizleri yeniden birbiri ile kenetlenen, bir başka ülkede Müslüman kardeşinin ayağına batan dikenin açısını hisseden Müslümanlardan eyle!

Ey İslam Beldelerindeki Yöneticiler! Yüz binlerce Müslüman katledildi ve siz, hâlâ bu katliamı yapan kâfirlerle dost olmaya devam ediyorsunuz! Allah için! Ne zaman harekete geçeceksiniz? Sizin harekete geçmeniz için daha kaç okul, hastane ve cami bombalanacak? Daha kaç bin Müslüman katledilecek? Bugün değilse ne zaman harekete geçecek sizin? Müslümanlar için harekete geçmeyen sizler, ne olduğu belli olmayan DAEŞ mücadele bahanesi ile ABD’nin başını çektiği şer koalisyona katıldınız. Limanlarınızı, hava sahalarınızı ve üslerinizi kâfirlere açtınız. Bununla da yetinmeyip kendi uçaklarınızla askeri operasyonlara katıldınız. ABD’nin verdiği koordinatlar ile Müslümanları bombaladınız!

Yine sizler, Müslümanların katledildiği, on binlercesinin yaralandığı, kadınların namuslarının kirletildiği, şehirlerin harabeye çevrildiği operasyonlara katılmak için elinizden geleni yaptınız!

“Hareket eden her şeyi öldürün” talimatını veren, Dicle ve Fırat nehirlerini mezarlığa çeviren çetelerine rağmen İran ile Astana’da birlikte hareket ettiniz. Tüm bunları Trump ve Putin’den övgü almak için mi yapıyorsunuz? Yoksa sizler, razı edilmesi gerekenin âlemlerin Rabbi olan Allah Azze ve Celle olduğunu unuttunuz mu? Ey Gafiller! Hangi dünyalık menfaat size Rabbinizi razı etmeyi unutturdu? Vallahi kâfirlerin övgüleri hiç bir işe yaramaz ve size günahtan başka bir şey kazandırmaz! Öyleyse Allah için onlardan yüz çevirin!

Ey İslam Beldelerindeki Komutanlar! Sizler ordularınızı masumların canı, malı ve namusu için harekete geçirmediniz! Dedelerinizle birlikte Çanakkale’de savaşan Müslümanların yardım taleplerini duymadınız. Hani bölgenin en güçlü ordusuna sahiptiniz! Hani nerde sizin gücünüz? Hani nerde masum Müslümanları katleden zalimlere karşı caydırıcılığınız? Burnumuzun dibinde Esed katliamlar yapıyorken, Amerika PYD’yi silahlandırıyorken siz İdlib’e gidiyorsunuz? Yoksa Amerika böyle istedi diye mi İdlib yolunu tuttunuz? İslam beldelerinde onlarca katliamlar yaşandı ama siz bu katliamlara karşı tek bir somut adım atmadınız! Halep yakıldı yıkıldı siz kılınızı kıpırdatmadınız. Allahu Teâlâ’yı razı etmek için kâfirlere tek bir mermi bile sıkmadınız! Hani birçok ülke ile birlikte oluşturduğunuz İslam Ordusu nerede? Bu ordu bugün harekete geçmeyecek ise ne zaman geçecek? Bu ordu bombalanan masum çocuklar için savaşmayacaksa kimin için savaşacak? Bu ordu Müslümanları korusun diye mi, yoksa Amerika’ya hizmet etsin diye oluşturuldu? İçinizde bunları idrak edecek ve Müslümanlardan yana tavır alacak bir komutan yok mu? Bir Halid bin Velid yok mu? Bir Alparslan yok mu? Bir Selahaddin yok mu?

Ey sus pus olmuş Âlimler ve Kanaat Önderleri! Allah’tan korkun ve hakkı söyleyin! Sizler bugün konuşmayacaksanız daha ne zaman konuşacaksınız? Vallahi ihanetiniz acziyetinizden daha büyüktür! Riyakârlığınız zalimlere ve işbirlikçilerine destek olmaktadır. Sizler peygamberlerin varisleri olmalısınız! Öyleyse tıpkı selefleriniz gibi Allah’tan hakkıyla korkun ve peygamberlerin varisleri olarak yöneticileri muhasebe edin! Zulmü ifşa etmede ve ortadan kaldırmada Müslümanlara öncülük edin! Size dünyalık imkânlar sunan yöneticilerden değil, ayağınızın altına cenneti serecek olana Rabbinizden korkun! Yalnızca hakkı konuşun ki, Allah hem bu dünyada hem de ukbada sizi izzetlendirsin.

Ey Yeryüzünün Mazlumları! Ey Suriyeli Kardeşlerimiz! Ey İdlib halkı! Eğer siz Allah’ın dinine yardım ederseniz, muhakkaka ki O’da size yardım edecektir. Allah’tan başka kimseye buyun eğmeyin ve O’ndan başka kimseden yardım dilemeyin.

Unutmayın, muhakkak ki Allah sizinledir! Gevşemeyin, üzülmeyin! Rabbimiz iman edip salih amel işleyenleri mahzun bırakmayacaktır. Umudunuzu koruyun! Zira umudunuzu kaybettiğinizde inancınızı da kaybedersiniz! Fitneden kaçının ve ayrılıklarınızı giderin! Kirli paradan ve sinsi tekliflerden uzak durun! Kâfirlerin ve uşaklarının siyasi oyunlarına gelmeyin. Para, silah ve gelecek vaatlerine aldanmayın! Unutmayın ki, tüm dünya sizi terk etse de, yöneticiler size sırt çevirse de biz Müslümanlar olarak sizinleyiz ve sizi asla yalnız bırakmayacağız!

إِنَّالَنَنْصُرُرُسُلَنَاوَالَّذِينَآمَنُوافِيالْحَيَاةِالدُّنْيَاوَيَوْمَيَقُومُالْأَشْهَادُ

"Şüphesiz ki, Rasûllerimize ve iman edenlere dünya hayatında ve şahitlerin şahitlik edecekleri günde yardım ederiz." [Mümin 51]

Ey Rabbimiz! Bize yardım eyle! Yeryüzündeki Müslüman kardeşlerimiz için senden yardım diliyoruz, sen İslam ümmetini yardımsız bırakma Allah’ım!

İdlib’deki, Musul’daki, tüm Irak ve Suriye’deki kardeşlerimize yardım et Allah’ım! Arakan’daki ve dünyadaki tüm mazlumlara yardım et Allah’ım!

Allah’ım! Bugün paramparça olmuş olan Müslümanları birleştir! Kalplerimizi, gönüllerimizi, sözlerimizi ve amellerimizi İslam ile birleştir! Bizleri Raşidi Hilafet ile yeniden güçlü ve izzetli kıl!

Müslümanları muzaffer eyle! Kâfirleri kahreyle! Zalimlere ve fasıklara fırsat verme! Ey Rabbimiz “Allah’ın yardımı ne zaman?” diyen müminlere yardımını yakınlaştır. Biz yardımı ancak Senden bekliyoruz. Hem bu dünyada hem de şahitlerin ayağa kalkacağı günde bizlere yardım et Ya Rabbi.

Allah’ın sen zalimler güruhuna fırsat verme! Sen onların plan ve tuzaklarını başlarına geçir! Sen Müslümanları bombalayan Rusya’yı, çocukları öldüren İran’ı, yüzbinlerce Müslümanın katili olan Esed rejimini kahru perişan eyle!

Bölünmüş coğrafyamızı, parçalanmış ümmetimizi Rasulullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in Kelime-i Tevhid sancağı altında birleştiği günleri bizlere yaşat Ya Rabbi...

Ya Rabbi! Hilafet Devleti’nin gölgesinde, ihlaslı bir halifenin kalkanının altında birleşmeyi bizlere nasip et!

Köklü Değişim Medya Temsilciliklerinin yaptığı Gıyabi Cenaze Namazı ve Basın Açıklaması şu şekilde:

Köklü Değişim Ankara Temsilciliği

Hacıbayram Camii #İdlibCuması Basın Açıklaması

#İdlibÖlüyor #Susma! Köklü Değişim Ankara Temsilciliği olarak Hacıbayram Camii’nde Cuma namazı sonrası İdlib’te katledilen Müslümanlar kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı, basın açıklaması gerçekleştirildi.

Ankaralı Müslümanlar İdlib Cuması’nda Buluştu!

Köklü Değişim Medya tarafından 8 ilde organize edilen #İdlibCuması’nın Ankara ayağı Hacıbayram Camii’nde Araştırmacı yazar M.Hanefi Yağmur’un kıldırdığı gıyabi cenaze namazı yapılan dua ile son buldu.

Basın açıklaması, gıyabi cenaze namazı ve dua şeklinde planlanan amel, güvenlik güçlerinin basın açıklamasına izin vermemesi sonucu gıyabi cenaze namazı ve dua yapılarak tamamlandı. Güvenlik güçleri Kelime-i Tevhid bayrağı, pankart ve dövizlerin açılmasına müsaade etmediler. Ankaralı Müslümanların yoğun katılımı ile gerçekleşen program, tekbir ve sloganlar eşliğinde son buldu.

Kafirlerle işbirliği içindeki zalim ve hain yöneticilerin cürümlerini ifşa eden basın açıklaması, pankart ve dövizlerimize izin verilmemesi, hakikatleri örtme ve gizleme çabasından başka bir şey değildir. Ancak her türlü engelleme ve yasaklamalara rağmen Köklü Değişim Medya, suskunluğun kırılma noktası olmaya devam edecektir.

Köklü Değişim İstanbul Temsilciliği

Beyazıt Camii #İdlibCuması Basın Açıklaması

#İdlibÖlüyor #Susma! Köklü Değişim İstanbul Temsilciliği olarak Beyazıt Camii’nde Cuma namazı sonrası İdlib’te katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı, basın açıklaması yapıldı.

İstanbul Susmadı İdlib İçin Kenetlendi

Köklü Değişim Türkiye’nin sekiz ayır şehrinde #İdlibÖlüyor #Susma! #KatillereOrtakOlma! başlıklı ameller gerçekleştirdi. İstanbul Beyazıt Cemii’nde Cuma namazı sonrası İdlib’te katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında İDLİB’te gerçekleştirilen katliamlara karşı İslam beldelerinin yöneticilerinin sessizliği kınandı ve protesto edildi. Katil Rusya, ABD ve zalim İran ile Suriye rejim güçlerinin katliamlarının yöneticiler tarafından görülmemesi bir ihanet olarak değerlendirildi. Türkiye’nin Astana görüşmelerinde Rusya ve İran ile ortak çalışma içinde bulunması Suriye devrimine ihanet olarak değerlendirildi.

Basın açıklamasında yöneticilere, ordu komutanlarına, âlimlere, Suriye halkı ve direniş gruplarına ve tüm Müslümanlara çağrılar yapıldı. Basın açıklaması yapılırken İstanbullu Müslümanlar tekbir ve sloganlarla İdlibli kardeşlerine destek verdiler. Program yapılan dua ile son buldu.

Köklü Değişim Bursa Temsilciliği

Ulu Camii #İdlibCuması Basın Açıklaması

#İdlibÖlüyor #Susma! Köklü Değişim Bursa Temsilciliği tarafından düzenlenen "İdlib Ölüyor Susma! Katillere Ortak Olma" başlıklı basın açıklamamız Bursalı Müslümanların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Suriye’de ölen Müslümanlar için Bursa Ulu Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Basın açıklamasını Nihat Kurtaran okudu. Program Müslümanların geniş katılımıyla tekbirleri ve sloganlar ile son buldu.


Köklü Değişim Gaziantep Temsilciliği

Mehmet Nuri Paşa Camii  #İdlibCuması Basın Açıklaması

#İdlibÖlüyor #Susma! Köklü Değişim organizasyonunda Köklü Değişim Gaziantep Temsilciliği olarak İdlib’te yaşanan katliamları protesto ettik. Gıyabi cenaze namazı ve Basın Açıklaması gerçekleştirildi. İştirak eden tüm Müslüman kardeşlerimizden Allah razı olsun.

Köklü Değişim Adana Temsilciliği

Kemeraltı Camii #İdlibCuması Basın Açıklaması

#İdlibÖlüyor #Susma! Köklü Değişim Adana Temsilciliği olarak Kemeraltı Camiinde Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı ve akabinde Basın Açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında razı edilmesi gerekenin alemlerin Rabbi olan Allah olduğunu, ABD’nin, Rusya’nın ve İngiltere’nin muhatabımız olmaması gerektiği ve samimi Suriye kıyamının sonuna kadar yanında olduğumuzu Allah şahit tutularak dile getirildi.


Köklü Değişim Mersin Temsilciliği

Ulu Camii #İdlibCuması Basın Açıklaması

#İdlibÖlüyor #Susma! Köklü Değişim Mersin Temsilciliği olarak Ulu Camiinde Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı ve akabinde Basın Açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında, Allah'ım İdlib’de ki kardeşlerimize yardım et, Kafirleri rezil et. Müslümanlara 2.Raşid-i Hilafetin rayesi altında birlik olmayı nasip et duasıyla program son buldu.


Köklü Değişim Konya Temsilciliği

Kapu Camii #İdlibCuması Basın Açıklaması

#İdlibÖlüyor #Susma! Köklü Değişim Konya Temsilciliği olarak İdlib Cuması olarak isimlendirdiğimiz amelimiz OHAL bahanesiyle Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından engellendi.

Köklü Değişim Konya Temsilciliği olarak İdlib’de yapılan katliamlara sessiz kalmamak adına Kapu Camii’de yapılacak olan programımız kılınan cenaze namazı sonrasında basın açıklaması bölümü emniyet tarafından engellendi. Alirıza Türkdemir Hoca’nın kıldırdığı gıyabi cenaze namazı sonrasında cemaat basın açıklamasını dinlemek üzere beklerken kolluk kuvvetleri OHAL gerekçesiyle engelleme girişiminde bulundu. Cemaatten gelen tepkilere rağmen emniyet güçleri ısrar edip sadece metinde bulunan dua kısmının okunmasına müsaade etti. Basının da yoğun ilgi gösterdiği program yapılan dua ile sona erip katılımcılar olaysız dağıldı.

Yöneticilerin İdlib’e asker gönderdiği ve Rusya ile iş tuttuğunu ifşa etmemiz endişeleriyle yapılan bu engellemeyi kamuoyunun takdirine bırakırken kâfirlerin planlarını her zaman ifşa etmeye devam edeceğiz.

Köklü Değişim Şanlıurfa Temsilciliği

Dergah Camii #İdlibCuması Basın Açıklaması

#İdlibÖlüyor #Susma! Köklü Değişim Şanlıurfa Temsilciliğimiz tarafından İdlip’te katledilen Müslümanlar için Dergah camiinde gıyabi cenaze namazı kılınıp ve basın açıklaması icra edildi. Dergah cami çıkışında toplanan Müslümanlara ve basın mensuplarına yönelik Basın açıklaması metnini Köklü değişim Dergisi Yazarı Cahit Toprak okudu. Etkinlik, Şanlıurfa ile eş zamanlı olarak 8 ayrı merkezde gerçekleştirildi.

Dua sırasında ağlayan yaşlılar herkesi duygulandırdı. Katılım gösteren, duamıza ‘amin’ diyen tüm Şanlıurfalı kardeşlerimizden, bilhassa basın açıklamamızı dinleme nezaketini gösteren basın mensubu kardeşlerimizden Allah razı olsun.

Köklü Değişim Medya olarak, İdlib’de katledilen Müslümanlar için düzenlenen #İdlibCuması başlıklı gıyabi cenaze namazı ve Basın Açıklamasına katılan tüm Müslümanlardan Allah razı olsun. Allah dualarınızı kabul etsin.

Etiketler : #İdlib   #için   #8   #ilde   #gıyabi   #cenaze   #namazı   #ve   #basın   #açıklaması   #yapıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN