Hükümet: Halka kazık atılacaksa onu biz yaparız!

İki hafta önce dağıtım şirketlerinin fahiş orandaki kâr payını düşürerek yakıtta indirim sağlayan Hükümet, bir anda ÖTV'yi yükselterek elini halkın cebine daldırıverdi.

16-07-2009


İslam ve Hayat
    Haber-Yorum

Fahiş yakıt fiyatalrıyla halkı sömüren dağıtım şirketlerine yönelik aylarca süren tepkilerden sonra nihayet Enerji düzenleme Piyasası Kurulu (EPDK) devreye girmiş ve uygulamaya başladığı tavan fiyatla yakıt fiyatlarını belli bir düzeye indirmişti.

Bu uygulamadan önce 3.30 TL'den satılan benzin, 2.92 TL'ye kadar inmişti.

Bu indirim üzerine özellikle Hükümet'e yakın yayın organları ve konuyla ilgili toplumsal kuruluşlar bir haksızlığın giderildiğini yazmış, açıklamıştı.

Gelin görün ki, tüm yaşananlar aslında yalnızca sömürenin, halkın cebine el uzatanın değişiminden ibaretmiş.

Dün trafiğe çıkan sürücüler birden bire benzin fiyatlarının yeniden 3.16 TL'ye yükseldiğini görünce şaşırmadan edemediler. Dağıtım şirketlerinin halkın cebine uzanan eli bir oranda kırılmıştı fakat bunun yerine yakıt üzerinden halkın cebine Hükümet'in eli dalıvermişti.

ÖTV'nin yükseltilmesiyle, geçen hafta benzin fiyatlarında yaşanan indirim bir hafta sonra yerini yeniden zamma bırakmış oldu. 

Ankara, bir kere daha "Bu ülkede ne yapılması gerekiyorsa onu biz yaparız. Zamsa zam, zulümse zulüm" mantığını vizyona koymuş oldu. Gerçi bu mantık vizyondan hiç inmemişti ya...

Etiketler : #Hükümet:   #Halka   #kazık   #atılacaksa   #onu   #biz   #yaparız!   
YORUMLAR
  • ismailertuğrul   22-07-2009 10:58

    Araçlarımızın camlarına akaryakıt zamlarını/fiyatlarını protesto eden yazılar asalım. Ben yazıyı asalı 2 gün oldu çok farkedilir birşey her gören mutlaka birşeyler soruyor. örnek.1 Bu araçta dünyanın en pahalı yakıtı kullanılaktadır. örnek2 Dikkat Kullandığım yakıtın % 65 i vergidir örnek 3 Akaryakıt zamlarını kınıyorum.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN