HSYK üyesi, Ergenekon toplantılarının gediklisi çıktı

Ergenekon, KCK ve faili meçhul savcılarının görevden alınmasını isteyerek HSYK'yı kilitleyen Ertosun, Ergenekon iddianamesinde 'örgüt toplantısı' diye nitelenen Kent Otel Toplantıları'na 13 kez katılmış.

17-07-2009


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Ali Suat Ertosun'un, Ergenekon soruşturması kapsamında 'üst düzey yönetici' suçlamasıyla yargılanan sanıkların da katıldığı 'Kent Otel Toplantıları'nın müdavimlerinden olduğu ortaya çıktı. HSYK'da Ergenekon, PKK'nın şehir yapılanması KCK ve Albay Cemal Temizöz'ün de tutuklandığı Faili Meçhul dosyalarına bakan savcıların görevden alınmasını istemesiyla gündeme gelen Ertosun, Nuriş lakaplı Nuri Ergin tarafından da Sabancı cinayeti sanığı Mustafa Duyar'ın öldürülmesi olayında suçlanmıştı.

ERGENEKON İDDİANAMESİ: ÖRGÜT İŞİ

Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturmayla ilgili hazırlanan iddianamede Kent Otel Toplantıları'nın örgütün amaçları doğrultusunda yapıldığı anlatılmıştı. Kent Otel Toplantıları'nın sekreterliğini Ergenekon tutuksuz sanığı Engin Aydın yaparken, toplantılara katılanlar arasında 'Ergenekon Üst Düzey Yöneticisi' olarak suçlanan emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon ile Cumhuriyet Başyazarı İlhan Selçuk, Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal, ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, emekli Tümgeneral Erdal Şenel ve Mustafa Balbay da bulunuyordu.

KENT OTEL'DE SANIKLARLA 13 BULUŞMA

Kent Otel Toplantıları'nın sekreterliğini yapan Engin Aydın'da bulunan toplantı tutanakları, toplantıya katılanlarla Ergenekon soruşturması arasında ilginç bağlantıları ortaya çıkarmıştı. Aydın'da bulunan ve gün gün tutulan 'Kent Otel Notlarına' göre, HSYK üyesi Ali Suat Ertosun toplantılara 13 kez katılmış. Teknik takibe takılan konuşmalarda, Ergenekon operasyonlarının başlamasının ardından toplantılara ara verildiği, Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Engin Aydın ve İlhan Selçuk'u 'toplantılara ara vermemeleri, devam etmeleri konusunda' uyardığı da belirlenmişti.

Kent Otel toplantısı sekreteri ile yan yana

HSYK'da, Ergenekon, KCK ve faili meçhuller soruşturmalarını yürüten savcıların görevden alınmasını isteyerek yaz kararnamesinin çıkmasını kitileyen üye Ali Suat Ertosun'un şok fotoğrafları ortaya çıktı. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Engin Aydın ile birlikte yürürken görüntülenen Ertosun'un yanında CHP avukatı Tezcan Çakır ile bir Yüksek Yargı yöneticisi de var. Fotoğrafın Adalet Bakanlığı'nın HSYK'nın Yaz Kararnamesi'ni bitirip kurula verdiği 15 Haziran'dan sonra çekildiği öğrenildi.

(Kaynak: Star)

Etiketler : #HSYK   #üyesi   #   #Ergenekon   #toplantılarının   #gediklisi   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN