Holokost eğitimine Türkiye de katıldı

Kudüs’teki Yad Vaşem Holokost Müzesinde her yıl düzenlenen Uluslararası Holokost Eğitimi Konferansına bu yıl Türkiye’den de dokuz kişilik bir delegasyon katıldı.

28-06-2012


Museviler'e yönelik haftalık Türkçe yayın yapan Şalom gazetesinin haberine göre, bu yıl sekizincisi düzenlenen ve dünyanın her yerinden öğretmenlere Holokost eğitimini nasıl vermelerini konusunda özel yöntemler sunan uluslararası konferans 18-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. 50’den fazla ülkeden 370 eğitimci ve akademisyenin katıldığı organizasyona Türkiye’den de dokuz kişilik bir grup katıldı.

Türk delegasyonuna özel ilgi

Konferans öncesinde Türkiye’den gelen grup için özel bir müze turu organize eden Yad Vaşem yetkilileri Türk delegasyonuna büyük ilgi gösterdi. Yad Vaşem Müdürü Avner Shalev ile bir araya gelen grup, müzenin tüm departman sorumluları tarafında da ayrı ayrı bilgilendirildiler. Shalev Türk delegasyonunu ağırlamaktan çok memnun olduklarını, gelecekte de Holokost eğitimi konusunda işbirliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı. Çeşitli lise ve üniversiteden öğretmen ve akademisyenin oluşturduğu grup ise dört günlük ziyaretin çok verimli geçtiğini belirttiler.

(Kaynak: İktibas.com)

Etiketler : #Holokost   #eğitimine   #Türkiye   #de   #katıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN