Hizbut Tahrir'den Endonezya'da 120 bin kişilik Hilafet mitingi

Hizb-ut Tahrir Endonezya'da 120 bin kişilik Hilafet Konferansı Gerçekleştirdi. Jakarta şehrinin 100 bin kapasiteli Gelora Bung Karno stadında toplanan 120 bin Müslüman 'Hilafet'in Geleceğinin Küresel İşaretleri' başlığında gerçekleştirilen konferansta Hilafet talep ettiler.

04-06-2013


Hizb-ut Tahrir 120 bin Kişi İle Hilafet'in yaklaştığını haber verdi

28 Recep Hilafet'in kaldırılışının Hicri yıldönümü sebebi ile her yıl çeşitli ülkelerde faaliyetler gerçekleştiren Hizb-ut Tahrir bu yıl Hilafet'in kaldırılmasının H.89 yıldönümü sebebi ile mayıs ayında Endonezya'da 31 farklı konferans gerçekleştirdi. Serinin son halkası 02 Haziran Pazar günü Jakarta'da ki 120 bin kişilik konferans oldu.

Dünyanın bir çok ülkesinden temsilcilerin konuşmacı olarak katıldığı konferans yaklaşık 5 saat sürdü. Konferans'ta Hizb-ut Tahrir Endonezya Medya Ofisi Başkanı İsmail Yusanto ve Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu Başkanı Osman Bahaş ile birlikte, Türkiye'den Suriye'den, Lübnan'dan, Yemen'den, Mısır'dan, Tunus'tan, Pakistan'dan, Hindistan'dan, Malezya'dan, Japonya'dan, İngiltere'den, Hollanda'dan ve Avustralya'dan temsilciler katıldı. Ayrıca Mısırdan Ezher Ulemasından olan Şeyh Hassan el-Guneiny konferansta bir konuşma yaptı.T

ürkiye'den Konferansa katılan ve aynı zamanda Köklü Değişim Dergisi Yazarı olan Mahmut Kar, konuşmasında Türkiye'deki Müslümanlar selamlarını getirdiğini söyledi. Konuşmasında yoğunlukla Hilafet'in kaldırılmasında, Filistin topraklarının işgal edilmesinden sonra İsrail'in tanınmasında ve şu an Demokratik İslam, Ilımlı İslam gibi fikirlerin İslam beldelerine yayılması konusunda etkinliği ile ön plana çıkan Türkiye Devletine yüklenen Mahmut KAR, Türkiye üzerinden ABD'nin yaymaya çalıştığı Demokratik İslam düşüncesinin artık tutmayacağını, çünkü İslam dünyasında başlayan devrim ve uyanış hareketinin buna izin vermeyeceğini söyledi. 


Demokrasiye evrensel değer olarak çağrıda bulunan Başbakan Erdoğan'a da seslenen Mahmut Kar "hangi evrensel değer? Evrensel değer İslam'dır. Bu stattaki 100 binler bunun kanıtıdır. Başbakan Erdoğan evrensel değer görmek istiyorsa bu stada bakmalıdır" dedi.

Konferansa katılan diğer konuşmacılar konuşmalarında ABD ve Batıya Hilafet'in vaktinin yaklaştığını haber verdiler. Şeyh Ata ibnu Halil Ebu Raşta liderliğinde Hizb-ut Tahrir'in öncülüğünde artık Hilafet'in kurulmasının çok yakın olduğu vurgusu yapıldı.Konferansta Müslümanların vahdetini sağlayacak Hilafet'in kurulması anlatan temsili tiyatro gösterileri yapıldı.

 

Son bölümde yapılan dua ile Konferansa katılan tüm Müslümanlar ağlayarak dualara amin dediler. Dua boyunca ve sonrasında katılımcı konuşmacılarında yoğun duygular yaşadıkları ve ağladıkları gözlendi.

Hizb-ut Tahrir'in Endonezya'da gerçekleştirdiği Hilafet Konferansına El-Cezire ve bir çok medya organı yoğun ilgi gösterdi.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Hizbut   #Tahrir'den   #Endonezya'da   #120   #bin   #kişilik   #Hilafet   #mitingi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN