Hizb-ut Tahrir üyeleri Hilafet için yürüdü

Hizb-ut Tahrir üyesi kalabalık bir grup, cuma namazının ardından Fatih Camisi'nden, Saraçhane Parkı'na yürüdü.

20-06-2015


"Büyük Ümmet Yürüyüşü" ismi verilen eyleme, Türkiye'nin birçok yerinden gelen Hizb-ut Tahrir üyeleri, tevhid bayrakları ile katıldı. Aralarında çok sayıda kadının da bulunduğu kalabalık grubun, cami avlusundan çıkarak Fevzi Paşa Caddesi üzerinden "Hilafet" sloganlarıyla Saraçhane Parkı'na ulaşması yaklaşık bir saat sürdü.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, "Sondan bir önceki çağrı" olarak nitelediği hilafet çağrısının, birçok ülkede yapıldığını söyledi.

Hizb-ut Tahrir'in, elliden fazla ülkeye yayıldığını ifade eden Kar, dünya genelinde hilafet için gerekli ortamı hazırladıklarını ve kamuoyunun da buna hazır olduğunu öne sürdü.

Kar, Hizb-ut Tahrir'in daha önce de iki defa hilafet çağrısında bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bunların birincisi, 17 Ağustos 1969'da oldu. Bu çağrı, Müslümanlar nazarında İslam'ın fikir ve hükümlerine olan güvenin azaldığına dikkat çekmek içindi. İkincisi ise 2 Eylül 2005'te oldu. O zaman bu çağrı, çok sıcak bir ortamda yapıldı. Çünkü başta Amerika olmak üzere Batı, yıllarca Müslümanlar arasında oluşturmak istedikleri güven sarsıntısının, hizb ve diğer samimi Müslümanlar tarafından bertaraf edildiğini gördü. Yine Müslümanların adım adım hilafet için çalışmaya doğru yöneldiğini de gördü."

"Sondan bir önceki çağrı"yı bugün yaptıklarını dile getiren Kar, Batı'nın, Müslümanlara, özelde ise hilafet için çalışanlara düşman olduğunu ifade etti.

Kalabalık, Saraçhane Parkı'nda yapılan duanın ardından dağıldı.

Etiketler : #Hizbut   #Tahrir   #üyeleri   #Hilafet   #için   #yürüdü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN