Hindistan'da Müslümanlar'a büyük komplo

Büyük İslam düşünürü Vahiduddin Han'ın oğlu Zuhrulislam ve Hindistanlı Müslümanların önderlerinden Selman en-Nedevi, son saldırıların Hindistan derin devleti tarafından düzenlenmiş bir komplo olduğunu ifade ettiler.

27-11-2008


Hindistan'ın Mumbai kentindeki saldırılar sahte bir örgüte ihale edildi. Hint Müslümanlar olayın komplo olduğunu ifade ettiler. 101 ölü, 287 yaralı var.

Büyük İslam düşünürü Vahiduddin Han'ın oğlu Zuhrulislam ve Hindistanlı Müslümanların önderlerinden Selman en-Nedevi, son saldırıların Hindistan derin devleti tarafından düzenlenmiş bir komplo olduğunu ifade ettiler. 

HİNDİSTAN'IN "11 EYLÜL"Ü

Hindistan bu eylem sayesinde ülke içindeki Müslümanları daha rahat şekilde baskı altına alabilecek. Özellikle Gucerat bölgesinde baskı altında tuttuğu Müslümanları "terör" gerekçesiyle kamuoyu nezdinde daha rahat kontrol edebilecek.   

Gucerat sorununun yanı sıra Hindistan, işgal altıda tuttuğu Keşmir bölgesinde de yine "Terör"ü gerekçe gösterek insan hakları ihlallerini meşrulaştırma çabasında. Son eylem'de ismi verilen "Deccan Mücahidleri" isminde bir örgütün var olmaması, eylemcilerin ve iddia edilen örgütün Gucerat'ta ve Keşmir'de tanınmıyor oluşu da Zuhrul İslam ve Nedevi'nin açıklamalarını güçlendiriyor. Bir şehri esir alabilecek kadar güçlü bir silah ve lojistiğe sahip olmaları da kuşkuları daha da arttırıyor.

Saldırganlar'ın eyleminin özellikle Batılılar'a yönelik olması da Uluslarrası Kamuoyu'nu Hindistan lehine etkileme amaçlı olduğunu gösteriyor.

Hindistan İçişleri Bakanı Shivraj Patil, bölgeye asker aktardıklarını; bazı bölgelerde çatışmaların devam ettiğini açıkladı. Patil, bazı otellerde Amerikan ve İngiliz vatandaşlarının rehinelerin olduğunu söyledi. Son açıklamada, 5 polisin öldüğü bildirildi. İki üst düzey polis görevlisi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bombay Terörle Mücadele Şefi Hemanth Karkare de, yaralılar arasında bulunuyor.

POLİS: ''SİLAHLI KİŞİLER, TAC MAHAL VE OBEROY OTELLERİNDE REHİNELER ALDI''

Hindistan polisi, Mumbai kentinde 7 saldırı düzenleyen silahlı kişilerin, Tac Mahal ve Oberoy otellerinde rehineler aldıklarını açıkladı. Üst düzey emniyet yetkilisi A.N. Roy, Tac Mahal ve Oberoy otellerinde rehineler alındığını söyledi.

Hint televizyon kanalları da şu ana dek 80 kişinin öldüğü, 250 kişinin yaralandığı saldırılarda Mumbai Terörle Mücadele Birimi Şefi Hermant Karkare'nin de yaşamını yitirdiğini duyurdu. Bu arada bir İngiliz görgü tanığı, saldırganların Hindu ya da Urduca konuştuklarını bildirdi.

Mumbai'de Oberoy ve Tac Mahal otelleri, Chhatrapati Shivaji Terminus Tren İstasyonu, Leopold's Restoranı ve kentin güneyindeki karakollar dahil olmak üzere 7 ayrı yere silahlı kişilerce otomatik silahlar ve el bombalarıyla saldırılar düzenlendi.

CNN/IBN Televizyonu, daha önce saldırganların, Tac Mahal Oteli'nde Batılılar'ı rehin aldıklarını duyurmuştu. Saldırıların nedeni henüz bilinmezken, Tac Mahal Oteli'nde kimi Avrupalı milletvekillerinin kaldığı, Oberoy Oteli'nin de kordon altına alındığı belirtiliyor.



TAC MAHAL OTELİ'NDE YANGIN BAŞLADI

Hindistan'ın Mumbai kentinde saldırıya uğrayan yerlerden biri olan Tac Mahal Oteli'nin üst katında şiddetli bir yangın başladı.

Üst üste patlamalar ve silah seslerinin duyulduğu otelden ağır duman ve alevler yükseliyor.
Tayde, ölenlerin en az 6'sının yabancı olduğunu belirtti. Ölenler arasında 12 de polis var. Bu 12 polis arasında, eyalet anti-terör polis gücü şefi Hemant Karkare de bulunuyor.

Mumbai'nin başkenti olduğu Maharashtra eyaletinin Kıdemli Bakanı Vilaşrao Deshmukh düzenlediği basın toplantısında ''durumun hala kontrolleri dışında olduğunu, her iki otelde bulunan teröristleri dışarıya çıkarmaya yönelik gayretlerin sürdüğünü'' belirtti. Otelleri saran polis güçlerinin ilerleme çabasına teröristlerin el bombaları atarak yanıt verdiği bildiriliyor.

Hindistan İç Güvenlik Bakanı Shivraj Patil de, iki oteldeki toplam terörist sayısını söylemenin güç olduğunu kaydetti. Öte yandan, Japonya Dışişleri Bakanlığı en az 1 vatandaşlarının öldüğünü, 1 vatandaşlarının da yaralandığını açıkladı.

Güney Kore makamları da saldırılar sırasında 26 Güney Kore vatandaşının kurtulmayı başardığını bildirdi.

Saldırıları "Deccan Mücahidin" Adlı Duyulmamış Örgüt Üstlendi

Hindistan'ın Mumbai şehrinde meydana gelen seri saldırıları "Deccan Mücahidin" adlı duyulmamış bir örgüt üstlendi. Televizyon kanallarının verdiği bilgiye göre ismi ilk defa duyulan örgüt, 2 yerel kanala mesaj göndererek saldırıları üstlendiğini açıkladı.

Hindistan Hükümeti adına konuşan İçişleri Bakanı Shivraj Patil ise polisin olay yeri incelemesi yapmasından ve ayrıntıların incelenmesinden önce açıklama yapmak istemediğini ve konuşmanın erken olduğunu dile getirdi. Saldırıları lanetleyen Hint hükümeti, Bombay'da çatışmaların olduğu yerlere komando birliklerini gönderdi.

Oberoi, Taj ve Trident Hotel'lerine operasyon düzenleyen komandolar, teröristlerle çatıştı. Tak ve Trident otellerinde yangın çıktı. Teröristlerin elinde hala rehineler bulunurken 100 kişi Taj Hotel'den çıkarıldı. Polis, 2 teröristin ölü 9 teröristin ise canlı olarak ele geçirildiğini bildirdi.

(Fıtrat)

Etiketler : #Hindistan'da   #Müslümanlar'a   #büyük   #komplo   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN